Χρηματιστήριο & Αγορές

ΗΠΑ: Σταθερή η οικονομική δραστηριότητα τον Ιούλιο 2020, στις 50 μονάδες βελτιωμένος ο σύνθετος PMI

tags :
ΗΠΑ: Σταθερή η οικονομική δραστηριότητα τον Ιούλιο 2020, στις 50 μονάδες βελτιωμένος ο σύνθετος PMI
Για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε σε 51,3 μονάδες από 49,8 τον Ιούνιο 2020, ενώ για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε σε 49,6 έναντι 47,9 μονάδων
Στις 50 μονάδες διαμορφώθηκε ο σύνθετος PMI (Purchase Managers Index) για τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο 2020, αντικατοπτρίζοντας σταθερότητα στην οικονομία σε μηνιαία σύγκριση.
Για τον Ιούνιο, ο δείκτης ανήλθε στις 47,9 μονάδες, σημειώνεται.
Να επισημανθεί πως μία τιμή του PMI (αποτελείται από απασχόληση, παραγωγή κλπ –με διαφορετική στάθμιση) κάτω από 50 μονάδες συνεπάγεται συρρίκνωση της δραστηριότητας, ενώ πάνω από 50 συνεπάγεται επέκταση.
Σε ό,τι αφορά στους επιμέρους PMI, για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε σε 51,3 μονάδες από 49,8 τον Ιούνιο 2020, ενώ για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε σε 49,6 έναντι 47,9 μονάδων.
«Ενώ η σταθεροποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Ιούλιο είναι ευπρόσδεκτη είδηση, η έλλειψη ανάπτυξης αποτελεί απογοήτευση.
Επιπλέον, η επιτάχυνση του ποσοστού απώλειας νέων επιχειρήσεων δημιουργεί ανησυχίες ότι η ζήτηση παγώνει.
Πολλές εταιρείες, ιδίως σε τομείς υπηρεσιών, συνέδεσαν τις πτώσεις των πωλήσεων με την εκ νέου επιβολή lockdown.
Το κόστος των εταιρειών εν τω μεταξύ αυξήθηκε, εν μέρει λόγω των πρόσθετων επιβαρύνσεων της προστασίας έναντι του κορωνοϊού.
Ευτυχώς, η απώλεια θέσεων εργασίας που παρατηρήθηκε τους προηγούμενους τέσσερις μήνες έχει τελειώσει, αλλά οι εταιρείες παραμένουν επιφυλακτικές να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό.
Οι προσδοκίες βελτιώθηκαν», αναφέρεται στην έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης