Φυσικό Αέριο

Chevron: Επιθεωρήσεις στην γραμμή 2 της μονάδας LNG Gorgon - Nέα καθυστέρηση στην λειτουργία

tags :
Chevron: Επιθεωρήσεις στην γραμμή 2 της μονάδας LNG Gorgon - Nέα καθυστέρηση στην λειτουργία
Η συντήρηση είχε ξεκινήσει τον Μάιο και προγραμματιζόταν να ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιουλίου
Η Chevron Corp επιθεωρεί τους εναλλάκτες θερμότητας προπανίου στη γραμμή 2 στο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Gorgon στην Αυστραλία, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη 22/7/2020, μετά από συντήρηση που επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιουλίου.
Οι επιθεωρήσεις καθυστερούν την επανεκκίνηση της γραμμής, ανέφεραν δύο πηγές του κλάδου στο Reuters.
Οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης είναι μηχανικά ολοκληρωμένες, δήλωσε εκπρόσωπος της Chevron, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για οποιοδήποτε λόγο καθυστέρησης.

«Οι επιθεωρήσεις συνεχίζονται στους εναλλάκτες θερμότητας προπανίου GNGGON LNG Train 2. Οι σχετικοί ρυθμιστικοί φορείς ενημερώθηκαν », είπε.
"Οι εναλλαγές συντήρησης αποτελούν τακτικό μέρος της ασφαλούς λειτουργίας εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και παρέχουν την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν διάφορες επιθεωρήσεις, επισκευές και αλλαγές εξοπλισμού για την εξασφάλιση ασφαλών και αξιόπιστων λειτουργιών."
Η Chevron τον Μάιο ξεκίνησε τη συντήρηση στη γραμμή 2 που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της εταιρείας.
Το έργο Gorgon τριών γραμμών τηςν Chevron, ένα από τα μεγαλύτερα έργα φυσικού αερίου στον κόσμο, μπορεί να παράγει 15,6 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Η αυστραλιανή θυγατρική της Chevron κατέχει το 47,3% και την διαχείριση του Gorgon.
Η Exxon Mobil Corp και η Royal Dutch Shell κατέχουν το 25% η κάθεμια, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στις ιαπωνικές Osaka Gas, Tokyo Gas και JERA.
Η παραγωγή συνεχίζεται στις άλλες δύο γραμμές του Gorgon, σύμφωνα με το Reuters.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης