Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην σημερινή συνάντηση των μελών του OPEC+ στραμμένα τα βλέμματα

Στην σημερινή συνάντηση των μελών του OPEC+ στραμμένα τα βλέμματα
έντε πηγές του OPEC+  δήλωσαν ότι δεν έχουν γίνει συστάσεις για παράταση των περικοπών ρεκόρ έως τον Αύγουστο

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, προκειμένου να αποφασιστεί η πολιτική της παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το Reuters, προσδοκία της αγοράς είναι ότι ο Οργανισμός θα μειώσει τις περικοπές του εφοδιασμού καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει αργά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo είπε αυτήν την εβδομάδα ότι η αγορά πετρελαίου πλησιάζει στην ισορροπία. O OPEC μείωσε την παραγωγή από τον Μάιο ατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ή το 10% της παγκόσμιας προσφοράς, αφού ο ιός κατέστρεψε το 1/3 της παγκόσμιας ζήτησης.

Μετά τον Ιούλιο, οι περικοπές αναμένεται να μειωθούν στα 7,7 εκατομμύρια bpd έως τον Δεκέμβριο. Πέντε πηγές του OPEC+  δήλωσαν ότι δεν έχουν γίνει συστάσεις για παράταση των περικοπών ρεκόρ έως τον Αύγουστο.

Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές εμπειρογνωμόνων της αγοράς του μαύρου χρυσού στο CNBC, η Paola Rodriguez-Masiu επισημαίνει ότι: «Προς το παρόν, πιστεύουμε ότι η αγορά πετρελαίου κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση, με τις τιμές του πετρελαίου να σημειώνουν μέτρια κέρδη. Ωστόσο, η ανάκαμψη των τιμών είναι εύθραυστη και εξαρτάται όχι μόνο από την αποφυγή του γενικότερου rebound αλλά και με την τήρηση των ποσοστώσεων από τον Οργανισμό καθώς αυξάνουν αργά την παραγωγή τον Αύγουστο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης