Τελευταία Νέα

Η Γερμανία καθυστερεί τη σύνταξη του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Γερμανία καθυστερεί τη σύνταξη του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η Γερμανία εξετάζει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για δίκτυα υδρογόνου

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ανέβαλε τη σύνταξη τροποποιήσεων στον νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (BEE).

H πρόεδρος της BEE, Simone Peter κατέκρινε την εν λόγω απόφαση, λέγοντας ότι το ισχύον πλαίσιο δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ενεργειακής μετάβασης εγκαίρως για την επίτευξη του στόχου της χώρας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 65%.

«Δεν είναι δυνατόν να αναβάλλονται συνεχώς οι βασικές αποφάσεις για το μέλλον του ενεργειακού εφοδιασμού. Η αδράνεια της γερμανικής κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα πολλές θέσεις εργασίας να είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Επίσης, η χώρα χάνει σημαντικό μέρος της ανταγωνιστικότητάς της, προκειμένου να ανταποκριθεί επιτυχώς στην επείγουσα ανάγκη για απεξάρτηση από τον άνθρακα στην βιομηχανία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία δικτύου BNetzA ξεκίνησε μια διαβούλευση αγοράς σχετικά με τη ρύθμιση των δικτύων υδρογόνου.Εξετάζει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για δίκτυα υδρογόνου και, βάσει πιθανών διαδρομών ανάπτυξης, αναλύει κατά πόσον τα δίκτυα υδρογόνου θα πρέπει να ρυθμιστούν περαιτέρω στο μέλλον. Η διαβούλευση είναι ανοιχτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης