Ενέργεια

Η Βρετανία θα επενδύσει 50 εκατ. δολάρια σε μικρά έργα πυρηνικών αντιδραστήρων

Η Βρετανία θα επενδύσει 50 εκατ. δολάρια σε μικρά έργα πυρηνικών αντιδραστήρων
Η Βρετανία πέρυσι έθεσε στόχο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε  ότι θα επενδύσει 40 εκατομμύρια λίρες (51 εκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη και υποστήριξη μικρών έργων πυρηνικών αντιδραστήρων.
Η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα 30 εκατομμύρια λίρες της χρηματοδότησης θα διατεθούν για την υποστήριξη τριών προηγμένων έργων αρθρωτού αντιδραστήρα (AMR) στο Oxfordshire, το Cheshire και το Lancashire στην Αγγλία.

Τα AMR είναι μικρότερα από τα παραδοσιακά πυρηνικά εργοστάσια και χρησιμοποιούν έντονη θερμότητα που παράγεται σε πυρηνικές αντιδράσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες χάρη στο μέγεθός τους και μπορούν να παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν οτιδήποτε, από ένα μικρό χωριό έως μια μεσαίου μεγέθους πόλη.

Η υπόλοιπη χρηματοδότηση θα διατεθεί σε μικρότερα έργα έρευνας, σχεδιασμού και κατασκευής για τη δημιουργία έως και 200 θέσεων εργασίας, ανέφερε η κυβέρνηση στην ανακοίνωση.
Η Βρετανία πέρυσι έθεσε στόχο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050, κάτι που θα απαιτήσει τεράστια αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως η αιολική, η ηλιακή και η πυρηνική.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης