Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νορβηγικό ενδιαφέρον για το πεδίο Golfinho της Petrobras στη Βραζιλία

Νορβηγικό ενδιαφέρον για το πεδίο Golfinho της Petrobras στη Βραζιλία
Η Petrobras πωλεί  σειρά από περιουσιακά στοιχεία - από διυλιστήρια και αγωγούς έως πετρελαιοπηγές - σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρέος
Η BW Offshore Ltd και η DBO Energy της Νορβηγίας συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που κατέθεσαν προσφορά για το σύμπλεγμα πετρελαϊκών πεδίων Golfinho της Petrobras, ανέφεραν δύο πηγές, καθώς η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας επιδιώκει να ενεργοποιήσει εκ νέου το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων της μετά την πτώση της τιμής αργού φέτος.

Με μέση ημερήσια παραγωγή 15.000 βαρελιών πετρελαίου και 750.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, η Golfinho είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία παραγωγής που έχει σήμερα η Petrobras στο μπλοκ. Οι δεσμευτικές προσφορές για το ώριμο σύμπλεγμα πετρελαϊκών πεδίων, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Espirito Santo της Βραζιλίας, λήγουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφεραν πηγές του Reuters.

Η Petrobras πωλεί επί του παρόντος μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία - από διυλιστήρια και αγωγούς έως πετρελαιοπηγές - σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρέος και να εντείνει την εστίασή της σε μια παραγωγική, βαθέων υδάτων, πετρελαϊκή περιοχή γνωστή ως “pre-salt”. Ωστόσο, η πτώση των τιμών του αργού και των καυσίμων στις αρχές του τρέχοντος έτους έθεσε σημαντικά εμπόδια σε αυτό το σχέδιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Petrobras επέστρεψε στο φυσικό αέριο, αποδεχόμενη δεσμευτικές προσφορές για ένα μεγάλο διυλιστήριο στη βορειοανατολική Βραζιλία στα τέλη Ιουνίου, και σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσαν να λάβει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το DBO με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελείται από στελέχη της Βραζιλίας και της Νορβηγίας που έχουν εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση ώριμων περιουσιακών στοιχείων τόσο στη Βραζιλία όσο και στη Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Η εταιρεία αναφέρει ως επενδυτή την RWE Supply & Trading, σκέλος της γερμανικής RWE AG της Γερμανίας.

Η BW Offshore έγινε φορέας εκμετάλλευσης στη Βραζιλία το 2019, αφού οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την αγορά υπεράκτιων τομέων της Petrobras Maromba ύψους 115 εκατομμυρίων $


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης