Ενέργεια

Νότια Αφρική: H Eskom άρχισε και πάλι τις διακοπές ρεύματος

Νότια Αφρική: H Eskom άρχισε και πάλι τις διακοπές ρεύματος
Είναι η πρώτη διακοπή ρεύματος που γίνεται από τον Μάρτιο
H Νοτιοαφρικανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Eskom πραγματοποίησε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος για πρώτη φορά από τον Μάρτιο την Παρασκευή, τερματίζοντας μια περίοδο ασυνήθιστα σταθερής τροφοδοσίας χάρη στη μειωμένη ζήτηση κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω του coronavirus.

Η Eskom, η οποία παράγει τη συντριπτική πλειοψηφία της ισχύος της Νότιας Αφρικής, αλλά για χρόνια έπρεπε να διαχειριστεί τον εφοδιασμό από τους γηράσκοντες σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα χρησιμοποιώντας συσκότιση, δήλωσε ότι οι διακοπές λειτουργίας θα διαρκούσαν από 1000 GMT έως 2000 GMT, αν και το σύστημα θα μπορούσε να παραμείνει υπό πίεση το σαββατοκύριακο.

«Αυτός ο περιορισμός φόρτωσης προκλήθηκε από την αύξηση των βλαβών των εγκαταστάσεων που ξεπερνούν τα 3.000 μεγαβάτ χωρητικότητας», ανέφερε η Eskom σε ανακοίνωση, για τις διακοπές ρεύματος.
Πρόσθεσε ότι εργάζεται για να επιστρέψει τις μονάδες γενικής παραγωγής σε λειτουργία και ζήτησε από το κοινό να περιορίσει τη χρήση τους για να απαλλαγεί από το βάρος.
Η Eskom έπρεπε να εφαρμόσει μερικές από τις χειρότερες διακοπές ρεύματος στα τέλη του 2019, ασκώντας περαιτέρω πίεση στην ήδη αγωνιζόμενη οικονομία της Νότιας Αφρικής που έπεσε σε ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Αλλά έλαβε μια απροσδόκητη ανάπαυλα όταν η πανδημία έπληξε την χώρα και η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα εθνικό lockdown, οδηγώντας πολλές ενεργοβόρες βιομηχανίες εκτός σύνδεσης για εβδομάδες.
Η συντριπτική πλειονότητα της οικονομίας έχει πλέον αποκατσταθεί και η ζήτηση είναι επίσης υψηλότερη λόγω του κρύου καιρού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλός της εταιρείας, Andre du Ruyter, δήλωσε στους νομοθέτες τον Μάιο ότι αναμένει μόνο τρεις ημέρες διακοπής ρεύματος στο στάδιο-1, κατά την οποία έως και 1.000 μεγαβάτ αφαιρούνται από το εθνικό δίκτυο, κατά τη χειμερινή περίοδο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης