Η Gulf Energy της Ταϊλάνδης εξαγοράζει το 50% αιολικού πάρκου στη Γερμανία

Η Gulf Energy της Ταϊλάνδης εξαγοράζει το 50% αιολικού πάρκου στη Γερμανία
Το τίμημα ανέρχεται σε περίπου 558 εκατομμύρια ευρώ
Η Gulf Energy Development Pcl ανακοίνωσε την Τρίτη 7/7/2020 ότι απέκτησε μερίδιο 50% σε γερμανικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο έναντι περίπου 558 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία επένδυση στο εξωτερικό από τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊλάνδης σύμφωνα με το Reuters.

Η Gulf Energy ανακοίνωσε ότι η απόκτηση του μεριδίου του Borkum Riffgrund 2 (BKR2 Project), το οποίο έχει εγκατεστημένη χωρητικότητα 464,8 megawatt (MW), ήταν σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρείας για την επέκταση της επιχείρησης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Νωρίτερα φέτος, η ταϊλανδέζικη εταιρεία είχε εξαγοράσει αιολικό έργο 100 MW στο Βιετνάμ και αύξησε επίσης το μερίδιό της σε ένα έργο υποδομής ηλεκτροπαραγωγής με αέριο στο Ομάν.

Το υπόλοιπο μερίδια στο έργο BKR2 με έδρα τη Βόρεια Θάλασσα ανήκει στην εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας Orsted A / S.
Η εξαγορά θα συμβάλει στην ενίσχυση της βάσης κερδών της Gulf Energy και θα διευρύνει τις πιθανές συνεργασίες με την Orsted σε έργα αιολικής ενέργειας στο εξωτερικό.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης