Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Β. Anand (Ceo Nayara): «Διαβατήριο» για τη νέα εποχή της ενέργειας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Β. Anand (Ceo Nayara): «Διαβατήριο» για τη νέα εποχή της ενέργειας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός
Η Ινδία αρχίζει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονικότητα μετά την άρση των lockdowns - Άνοδος του ενεργειακού τομέα

Στο επίκεντρο της ενεργειακής βιομηχανίας θα είναι προσεχώς η τεχνολογία, στην μετά COVID-19 πραγματικότητα. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διευθύνων Σύμβουλος της Nayara Energy, B. Anand, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε διαδικτυακό σεμινάριο.

Μετά τους τρεις καταστροφικούς μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ζήτηση των καυσίμων αρχίζει να ανακάμπτει. «Οι εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις λειτουργικές τους ανεπάρκειες, με βασικό μοχλό την τεχνολογία. Είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι και παρατηρούμε καλύτερους δείκτες ε σύγκριση με τον Απρίλιο και τον Μάιο» είπε χαρακτηριστικά ο  B. Anand.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η Ινδία αρχίζει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονικότητα μετά την άρση των lockdowns. Σύμφωνα με τον Ashish Khanna, πρόεδρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Tata Power Ltd, η πανδημία έχει κάνει τις εταιρείες να συνειδητοποιήσουν πώς έχουν αποδώσει οι επενδύσεις τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Αυτές οι τεχνολογίες ήταν πάντα διαθέσιμες, αλλά στην εξαιρετικά ρυθμιζόμενη και οικονομικά αποδοτική βιομηχανία στην οποία βρισκόμαστε, το ερώτημα ήταν αν αξίζει να επενδύσουμε σε νέα τεχνολογία», τόνισε.

Παρά τις πολλαπλές προκλήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του ιού, ο ενεργειακός τομέας ανέβηκε, δήλωσε ο Ashwani Dudeja, Διευθύνων Σύμβουλος της Shell Energy India. «Στο μέτωπο του φυσικού αερίου, υπάρχει λίγη ανοδική ζήτηση και ένα άλλο όφελος από αυτό είναι οι χαμηλές τιμές των καυσίμων, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό για τους Ινδούς αγοραστές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης