Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Ινδία σταματά τον έλεγχο των τιμών του φυσικού αερίου – Στόχος η προσέλκυση νέων επενδύσεων LNG

tags :
Η Ινδία σταματά τον έλεγχο των τιμών του φυσικού αερίου – Στόχος η προσέλκυση νέων επενδύσεων LNG
Aνοίγει ο δρόμος για υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)
Η Ινδία θα σταματήσει σταδιακά τους ομοσπονδιακούς ελέγχους στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου καθώς επιδιώκει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και τεχνολογία για να αυξήσει την τοπική παραγωγή, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου Dharmendra Pradhan την Παρασκευή 26/6/2020.
Η Ινδία, η οποία είναι μεγάλος εκπομπός αερίων θερμοκηπίου και έχει πολλά καθεστώτα τιμολόγησης αερίου, στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο του αερίου στο ενεργειακό της μείγμα σε 15% έως το 2030, από 6,2%.

«Αυτό είναι ένα κίνητρο που δίνουμε στους επενδυτές να έρθουν στην Ινδία και να εκμεταλλευτούν την τιμολόγηση και την ελευθερία του μάρκετινγκ, να παράγουν περισσότερα και να επενδύσουν περισσότερα», δήλωσε ο Pradhan στη σύνοδο κορυφής του BNEF.

Για την ενίσχυση της χρήσης φυσικού αερίου, η Ινδία επεκτείνει τις υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και τη σύνδεση των νοικοκυριών με ένα διευρυνόμενο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου.
Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν απαιτείται εξουσιοδότηση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων διανομής LNG για οχήματα.

Ο κορυφαίος εισαγωγέας φυσικού αερίου της Ινδίας, Petronet LNG, ανακοίνωσε την Παρασκευή 26/6/2020 ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με λιανοπωλητές καυσίμων και φυσικού αερίου σε σταθμούς LNG κατά μήκος εθνικών οδών για φορτηγά και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων.
Η Petronet θέλει να δημιουργήσει 5 σταθμούς LNG κατά το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2021 και 300 έως το 2023. Τελικά στοχεύει να έχει 1.000 σταθμούς LNG σε ολόκληρη την Ινδία, ανέφερε στον ιστότοπό της.

Εν τω μεταξύ, η Indian Oil Corpανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θέλει να ξεκινήσει το λιανικό εμπόριο LNG μέσω των αντλιών καυσίμων.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της GAIL (India) Ltd, Rajeev Mathur, δήλωσε ότι η εταιρεία του αναζητά συνεργάτες για τη δημιουργία εγκαταστάσεων διανομής LNG.
Ο Mathur εκτίμησε ότι η ζήτηση φυσικού αερίου της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 3% -4% μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Μαρτίου 2021, μετά από μια τεράστια πτώση τον Απρίλιο-Μάιο λόγω του lockdown για τον κορωνοϊό.

Το εισαγόμενο LNG αντιπροσώπευε περίπου το ήμισυ των 60,8 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων κατανάλωσης φυσικού αερίου της Ινδίας κατά το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2019.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης