Αναλύσεις

ΔΝΤ, χρέος και QE μετατίθενται για μετά τον Σεπτέμβριο το μήνυμα Lagarde – Merkel για Ελλάδα

tags :
ΔΝΤ, χρέος και QE μετατίθενται για μετά τον Σεπτέμβριο το μήνυμα Lagarde – Merkel για Ελλάδα
Η Ελλάδα αποτυγχάνει να κλείσει εκκρεμή ζητήματα όπως χρέος, ΔΝΤ, έξοδο στις αγορές και ποσοτική χαλάρωση
Δυσμενή τροπή λαμβάνει η υπόθεση ελληνική κρίση καθώς ΔΝΤ και χρέος τα δύο βασικά ζητήματα δεν φαίνεται ότι μπορούν να επιλυθούν και μετατίθενται για μετά τις γερμανικές εκλογές...
Για μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017 φαίνεται ότι μετατίθενται οι αποφάσεις για ΔΝΤ, ελληνικό χρέος και ποσοτική χαλάρωση, όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές μετά την συνάντηση που είχαν Lagarde η επικεφαλής του ΔΝΤ με την Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel.
Η αναφορά της Lagarde ότι θα χρειαστεί πολύ δουλεία ώστε να έρθει μια νέα πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ μεταφράζεται ότι είναι αδύνατο τελικώς τον Απρίλιο του 2018 – που είχε εκτιμηθεί – να αλλάξει στάση το Ταμείο και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα….
Δεν χρειάζεται προς το παρόν haircut στο χρέος αλλά απαιτούνται νέα επιμήκυνση, επιτόκια και νέος μηχανισμός αποπληρωμής (το πακέτο των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος) δήλωσε η Lagarde που αποδεικνύουν ότι το ελληνικός χρέος συνεχίζει να είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο….
Όλα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν

1)Ότι ΔΝΤ και Γερμανία δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος….σε αυτή την φάση και προφανώς όλα μετατίθενται για μετά τις Γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017.

2)Το ΔΝΤ δεν μπορεί να αποφασίσει με ποιο ρόλο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και σίγουρα αποκλείει νέα χρηματοδότηση έως 5 δισεκ. καθώς όπως ανέφερε η Lagarde απαιτείται πολύ δουλειά.
Αυτό αποκλείει να υπάρξει κάποια συμφωνία τον Απρίλιο του 2017.

3)Η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να ανοίξει ζήτημα χρέους για την Ελλάδα σε αυτή την φάση όταν το 52% των Γερμανών με βάση δημοσκόπηση του Stern είναι υπέρ του Grexit της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ.

4)Για να μπορεί το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ να αλλάξει άποψη για την Ελλάδα και να αποφασίσει να συμμετάσχει με κεφάλαια και να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για το εξαιρετικά μη βιώσιμο χρέος θα πρέπει όλες οι μεταρρυθμίσεις να υλοποιηθούν από την Ελλάδα και η Ευρώπη να δεχθεί όλες τις προτάσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Το σενάριο αυτό έχει μηδενικές πιθανότητες.
Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα με ρόλο τεχνικού συμβούλου και αυξημένης εποπτείας.

5)Άπαξ και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους – έστω και με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα – είναι βέβαιο ότι το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης ναυαγεί και τυπικά μεταφέρεται για μετά τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η Ελλάδα θα έχει μόνο 3 μήνες προθεσμίας Οκτώβριος – Δεκέμβριος του 2017 αλλά οι πιθανότατες  είναι σχεδόν μηδενικές.

6)Είναι ξεκάθαρο ότι οριστικά ναυαγεί το σχέδιο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές το 2017.
Ο Regling του ESM και στέλεχος που βρίσκεται στην σφαίρα επιρροής του Schaeuble έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βγει στις αγορές στα….μέσα του 2018.

Συμπέρασμα

Η Ελλάδα βυθίζεται σε καθοδικό σπιράλ.....

Πhγή: www.bankingnews.gr
www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης