Πετρέλαιο

Άνοδος στο πετρέλαιο - Στα 33 δολάρια το αργό, στα 35 δολάρια το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο - Στα 33 δολάρια το αργό, στα 35 δολάρια το Brent
Τέσσερις εβδομάδες κέρδη, αλλά οι τιμές παραμένουν 45% κάτω φέτος


Οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες αυξήθηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ενισχύθηκαν τη Δευτέρα 25/5/2020, με το κλείσιμο των αγορών στη Σιγκαπούρη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη να επιβραδύνουν την αγορά, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης αντιστάθμισαν τις περικοπές της προσφοράς.

Το συμβόλαιο του αργού για τον Ιούλιο έκλεισε με άνοδο 1,41% στα 33,72 δολάρια το βαρέλι και το Brent ενισχύθηκε 1,28% στα 35,58 δολάρια το βαρέλι.
Και οι δύο έχουν μειωθεί περίπου 45% μέχρι στιγμής φέτος.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με τα τρέχοντα πρότυπα ταξιδιού στις Η.Π.Α. είναι τόσο μεγάλη που ο Αμερικανικός Σύλλογος Αυτοκινήτων δεν κυκλοφόρησε την πρόβλεψη ταξιδιού της Ημέρας Μνήμης», δήλωσε ο Bjornar Tonhaugen, επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy.

Η αύξηση των εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, των μεγαλύτερων καταναλωτών πετρελαίου στον κόσμο, λόγω των κινήσεων του Πεκίνου να επιβάλει νομοθεσία ασφαλείας στο Χονγκ Κονγκ, πυροδότησε επίσης ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου έχουν αποδειχθεί από το ξέσπασμα του κοροναϊού, με τις δύο χώρες να έχουν ήδη διαφωνίες για το Χονγκ Κονγκ, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το εμπόριο και την υποστήριξη των ΗΠΑ για την Ταϊβάν που υποστηρίζεται από την Κίνα.

Οι τιμές βρίσκουν στήριξη από τις παγκόσμιες περικοπές εφοδιασμού με τον ΟΠΕΚ +, τώρα σχεδόν ένα μήνα μετά την συμφωνία για να περιορίσει οικειοθελώς κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα την παραγωγή.

Και ο αριθμός των εξέδρων στις ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 21 σε χαμηλό ρεκόρ 318 την εβδομάδα έως τις 22 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

«Η τεράστια μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου υπήρξε αναμφίβολα ο βασικός παράγοντας για την τελευταία αύξηση των τιμών του πετρελαίου», ανέφερε η Commerzbank.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης