Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

CNPC: Εφικτή και πιθανή η αύξηση των εισαγωγών αργού στην Κίνα το 2020

CNPC: Εφικτή και πιθανή η αύξηση των εισαγωγών αργού στην Κίνα το 2020
Η ζήτηση φυσικού αερίου φαίνεται να αυξάνεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό σε διάστημα 20 ετών

Παρά τη χαμηλή ζήτηση πετρελαίου κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19 στην Κίνα, ο κορυφαίος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο αναμένεται να αυξήσει τις εισαγωγές αργού πετρελαίου κατά 2% το 2020, χάρη στις χαμηλές τιμές του μαύρου χρυσού.
Αυτό αναφέρει η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Κίνας, China National Petroleum Corporation (CNPC). Όπως αναμεταδίδει το oilprice, η κατανάλωση του αργού της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί από 1% έως 2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την CNPC Research.
Η ζήτηση φυσικού αερίου φαίνεται να αυξάνεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό σε διάστημα 20 ετών. Ίσως αυτό αποτελέσει ένα πονοκέφαλο στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ανάκαμψη του αργού στην Κίνα

Στο αργό πετρέλαιο, η ζήτηση της Κίνας έχει ήδη ανακάμψει σε σχεδόν προ-κορανοϊού επίπεδα, ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέροντας πηγές με εσωτερική γνώση του ενεργειακού τομέα της Κίνας. Η ζήτηση για πετρέλαιο και καύσιμα έχει αυξηθεί τον τελευταίο μήνα, λόγω της προχωρημένης άρσης των lockdowns.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ένας σημαντικός λόγος για προβληματισμούς στις τάξεις των επενδυτών. Αυτό γιατί, η Κίνα υποχωρεί για το 2020 την εξέλιξη του αναπτυξιακού σχεδίου της εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.
Η εγκατάλειψη του αναπτυξιακού στόχου «θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως λιγότερη προσοχή στις επενδύσεις υποδομών και θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητική για το πετρέλαιο», δήλωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικός στρατηγικής της παγκόσμιας αγοράς στην AxiCorp.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης