Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Ξαφνική αναβολή στην δημοπρασία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Νέο Μεξικό

ΗΠΑ: Ξαφνική αναβολή στην δημοπρασία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Νέο Μεξικό
Η BLM είχε προγραμματίσει να προσφέρει περισσότερα από 45.000 στρέμματα στο Νέο Μεξικό και το Τέξας μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας
Η κυβέρνηση Trump ανέβαλε ξαφνικά μια δημοπρασία αδειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Νέο Μεξικό που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τετάρτη 20/5/2020 το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητικό ιστότοπο.

Οι WildEarth Guardians και επτά άλλες περιβαλλοντικές ομάδες υπέβαλαν επίσημη διαμαρτυρία στο Γραφείο Διαχείρισης Γης (BLM) κατά της πώλησης, υποστηρίζοντας ότι η εκδήλωση του κορωνοϊού μείωσε τις ευκαιρίες για να αντιδράσουν σχετικά με τη δημοπρασία.

Οι ομάδες έχουν διαμαρτυρηθεί και για άλλες πωλήσεις φέτος, λέγοντας ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου αποδυναμώνουν τη ζήτηση και οδηγούν σε κακές αποδόσεις για τα δημόσια ταμεία. Η κυβέρνηση δεν είχε αναβάλει αυτές τις πωλήσεις.

Η BLM είχε προγραμματίσει να προσφέρει 94 αγροτεμάχια σε περισσότερα από 45.000 στρέμματα (18.211 εκτάρια) στο Νέο Μεξικό και το Τέξας μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας. Θα ήταν η πρώτη τέτοια πώληση αφού τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έπεσαν σύντομα κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά στην ιστορία πριν από ένα μήνα λόγω της πτώσης που προκάλεσε παγκόσμια κρίση υγείας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης