Ενέργεια

Η Sasol αναζητεί 600 MW ανανεώσιμης ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών στις επιχειρήσεις της Νότιας Αφρικής

Η Sasol αναζητεί 600 MW ανανεώσιμης ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών στις επιχειρήσεις της Νότιας Αφρικής
Το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας απέκλεισε Sasol, Glencore και Anglo Americanγια τη χρήση και την παραγωγή άνθρακα
Η εταιρεία πετροχημικών Sasol Ltd ανακοίνωσε την Πέμπτη 14/5/2020 ότι θέλει να προμηθεύσει 600 μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας κατά την επόμενη δεκαετία τις δραστηριότητές της στη Νότια Αφρική, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η Νότιος Αφρική, ο μεγαλύτερος ρυπαίνων της ηπείρου και η πιο προηγμένη οικονομία, εκπέμπει εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο, μεγάλο μέρος τους από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που εξακολουθούν να παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας της.

Οι κλιματικές εκτιμήσεις έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές, με το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων να απορρίπτει τον άνθρακα αφού την Τετάρτη απέκλεισε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες commodities στον κόσμο από το χαρτοφυλάκιό τους για τη χρήση και την παραγωγή άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των Sasol, Glencore και Anglo American.

Η Sasol αναφέρει ότι η κίνηση δεν σχετίζεται με την απόφαση του ταμείου, αλλά αποτελεί μέρος του στόχου της για μείωση κατά 10% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 για τις δραστηριότητές της στη Νότια Αφρική.

Η εταιρεία αναζητά συνεργάτες για την παροχή αιολικής και ηλιακής ενέργειας από το 2021 έως το 2030, γεγονός που θα μείωνε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της Sasol κατά περίπου 1,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως, δήλωσε ο Hermann Wenhold, επικεφαλής της Sasol.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής καυσίμων κινητήρων από άνθρακα στον κόσμο ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε φάσεις και θα περιλαμβάνει ενσωματωμένη παραγωγή που θα τροφοδοτεί απευθείας τις εγκαταστάσεις της με ενέργεια και ισχύ που θα μεταφέρεται στο εθνικό δίκτυο.

Η απογοήτευση από τη γραφειοκρατία που καταστρέφει την ιδιωτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έχει επιβραδύνει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να παράγουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια, παρά τις υποσχέσεις του Προέδρου Cyril Ramaphosa για την ανακούφιση του κανονιστικού φόρτου.

Ένας εκπρόσωπος της Sasol είπε στο Reuters ότι η εταιρεία έχει συνομιλήσει με την κυβέρνηση και αναμένει ότι θα αρθούν σύντομα τα κανονιστικά εμπόδια για επενδύσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιόχρηση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης