Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Capital Link: Οι δυσκολίες για τη ναυτιλία εντείνονται - Σε νέες πτώσεις Ξηρό Φορτίο και Τάνκερς

Capital Link: Οι δυσκολίες για τη ναυτιλία εντείνονται - Σε νέες πτώσεις Ξηρό Φορτίο και  Τάνκερς
Πτωτικοί οι δείκτες στην ναυτιλία, αποτελέσματα τριμήνων, η πορεία των μετοχών των εισηγμένων ναυτιλιακών
H δύσκολη περίοδος συνεχίζεται για τη ναυτιλία με μεγάλη υποχώρηση στο Ξηρό φορτίο αλλά και τα Τάνκερς, αντανακλώντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης που έφερε στο εμπόριο ο Coronavirus.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη εβδομάδα βρήκε τον δείκτη BCI 43% χαμηλότερα για την κατηγορία Capesize. Μικρότερη πτώση για τα Panamax.
Aντίστοιχα η μέση πτώση στα Τανκερς ( VL) ήταν 33% στο TCE μετά από μια ικανοποιητική περίοδο που είχε προηγηθεί.
Ο δείκτης Capital Link Maritime Index με πτώση 9,7%.

Από τα επιμέρους αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο η Capital Partners ανακοίνωσε έσοδα 33,7 εκατ δολ, δαπάνες 22,5 εκατ δολάρια και κέρδη 6,7 εκατ δολ.
Ολοκληρωσε την απορρόφηση 3 Containers συνολικής δυναμικότητας 10.000 TEU με μακροχόνιες ναυλώσεις  και ανακοίνωσε μέρισμα 0,35 δολάρια ανά μετοχή το α τρίμηνο του 2020.
Ολοκλήρωσε επίσης τις τοποθετήσεις scrubbers στα πλοία του στόλου.
Η αναχρηματοδότηση ύψους 155,4 εκατ δολάρια αναμένεται να κλείσει εντός του Μαϊου με την ICBC που αφορά την απορρόφηση των 3 containerrs δυναμικότητας 9.000 TEU και αφορά ένα ποσό της τάξης των 155,4 εκατ δολ.
Η εξέλιξη μπορεί να ωφελήσει κατά 38,8 εκ δολ. την ρευστότητα.

Η Scorpio Tankers ανακοίνωσε κέρδη 46,6 εκατ δολ για το α τρίμηνο του 2020  και θα διανείμει 0,10 δολ μέρισμα για τις κοινές μετοχές σύμφωνα με αυτά που αποφάσισε η δίοικηση, του οποίου η αποληρωμή ξεκινά στις 15 Ιουνίου.

Η Gaslog που συμμετέχει στο FSRU της Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων  την ολοκλήρωση του market test του project της Αλεξανδρούπολης.
Σο τρίμηνο τα εσοδά της ήταν στα 165,9 εκατ δολ, εμφάνισε ζημιές 39,4 εκατ δολ και αντίστοιχα προσαρμοσμένα EBITDA στα 114 εκατ δολ, κέρδη 26,8 εκατ δολ και από 28 /5 θα ξεκινήσει η αποπληρωμή μερίσματος 0,05 δολ ανά μετοχή.


Οι μετοχές με τα υψηλότερα μερίσματα







Οι δείκτες με πτώσεις μεγάλες στο DRY και τα TANKERS









www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης