Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Απόσυρση των πυραύλων Patriot από τα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας - Αντίμετρα με φόντο το πετρέλαιο

ΗΠΑ: Απόσυρση των πυραύλων Patriot από τα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας - Αντίμετρα με φόντο το πετρέλαιο
Tο αμερικανικό σχιστολιθικό πετρέλαιο (West Texas Intermediate - WTI) τον Απρίλιο είχε λάβει αρνητικές τιμές, με τον Donald Trump να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για μια δυναμική αντίδραση

Την απόσυρση δύο πυραύλων Patriot που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη εγκαταστάσεων πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, απέσυραν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Associated Press, επικαλούμενος διαφωνία σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου.

Μάλιστα, η ανώνυμη πηγή είπε επίσης στο AP ότι οι ΗΠΑ θα τραβήξουν 300 στρατεύματα των ΗΠΑ που στελεχώνουν τις μπαταρίες πυραύλων. Ερωτηθείς ο Donald Trump σχετικά με αυτό, δήλωσε: «Λοιπόν, δεν θέλω να μιλήσω γι 'αυτό», προσθέτοντας απλώς ότι η κυβέρνησή του «έκανε κάποια πράγματα» και «κάνοντας πολλές κινήσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού. Κάνουμε πολλά πράγματα σε όλο τον κόσμο στρατιωτικά».

Σκληρά αντίμετρα από την Ουάσιγκτον για την κατάρρευση των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόσυρση της συστοιχίας πυραύλων Patriot από τα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, είναι μια απόφαση σοκ. Και αυτό γιατί αποτελούσαν ασπίδα προστασίας από τις επιθέσεις του εχθρικού Ιράν.
Τα λόγια του Προέδρου Τραμπ ήταν αόριστα και δεν ανέφεραν το αργό πετρέλαιο, τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ ή την ποσότητα πετρελαίου που οι Ηνωμένες Πολιτείες μειώνουν επί του παρόντος. «Η Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ πλούσια χώρα και συμφώνησαν να βοηθήσουν στην κάλυψη κάποιου κόστους, το οποίο κανείς άλλος δεν θα ζητούσε ποτέ», δήλωσε ο Πρόεδρος για τις φερόμενες στρατιωτικές κινήσεις, προσθέτοντας ότι «αν πρόκειται να υπερασπιστούμε χώρες , πρέπει επίσης να μας σέβονται κάνοντας μια αντιπροσφορά».

Τέλος, το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή, εγκαταλείποντας μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στις ΗΠΑ, έχει εξοργίσει ορισμένους Αμερικανούς νομοθέτες, οι οποίοι τον περασμένο μήνα άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση Τραμπ να κάνουν κάτι γι 'αυτό, παίρνοντας τα κατάλληλα τιμωριτικά μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό σχιστολιθικό πετρέλαιο (West Texas Intermediate - WTI) τον Απρίλιο είχε λάβει αρνητικές τιμές, με τον Donald Trump να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για μια δυναμική αντίδραση.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Oilprice.com, οι στενοί σύμβουλοι του Trump συστήνουν σκληρά αντίποινα.
Οι ΗΠΑ, λοιπόν, αποσύρουν τέσσερις συστοιχίες Patriot και δεκάδες στρατεύματα από τη Σαουδική Αραβία, ενώ εξετάζουν μείωση των ναυτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης