Πετρέλαιο

Ανοδική πορεία για τις τιμές πετρελαίου, +5,07% στα 28,58 δολ/βαρέλι το Brent, 22,06 δολ/βαρέλι (+8,19%) το crude

Ανοδική πορεία για τις τιμές πετρελαίου, +5,07% στα 28,58 δολ/βαρέλι το Brent, 22,06 δολ/βαρέλι (+8,19%) το crude
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και γύρω από τις νέες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας

Διευρύνονται τα κέρδη των τιμών του πετρελαίου σήμερα (5/5), καθώς αρχίζει να διαφαίνεται η σταδιακή άρση των lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του 5,07% στα 28,58 δολ/βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά 8,19% στα 22,06 δολ/βαρέλι.
Όπως αναμεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και αν η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου κατέρρευσε έως και 30% τον Απρίλιο, η όποια ανάκαμψη προκύψει θα είναι αργή. Σε αυτό μάλιστα, μεγάλο φορτίο καλούνται να σηκώσουν οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα χρειαστούν περισσότερο χρονικό διάστημα επιστροφής σε μια στοιχειώδη πργματικότητα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εθνικής αεροπορικής εταιρείας Qantas Airways (QAN.AX) Alan Joyce τόνισε ότι «η διεθνής ζήτηση ταξιδιού μπορεί να πάρει χρόνια για να επιστρέψει σε αυτό που ήταν. Το άμεσο μέλλον προμηνύεται μηδενικό».
Τέλος, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και γύρω από τις νέες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης