Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα των αγορών σύμφωνα με τη Fast Finance

Πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα των αγορών σύμφωνα με τη Fast Finance
Τα μάτια της επενδυτικής κοινότητας είναι πλέον στραμμένα στην άρση των μέτρων
H εβδομάδα έκλεισε με κέρδη με τον τραπεζικό κλάδο να κερδίζει έδαφος έναντι του ΓΔ μιας και κέρδισε 8% έναντι 3,5% του ΓΔ. Η Παρασκευή είχε ρευστοποιήσεις και profit taking με τον ΓΔ να κλείνει οριακά πάνω από το 628 που είναι και αγοραστικό εβδομαδιαίο σήμα και τον ftse να μην τα καταφέρνει στην παρούσα. Πάντα αρχές του μήνα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μιας και συνήθως γίνεται window dressing.
Το πρώτο τρίμηνο στην Ευρωζώνη είχαμε μία πτώση της οικονομικής παραγωγής κατά 3,8% αν και το πιο κρίσιμο είναι το επόμενο τρίμηνο. Πλέον όλες οι οικονομίες κάνουν προσπάθεια να επανέλθουν με την καραντίνα να ανοίγει σταδιακά και στην χώρα μας. Μπροστά μας έχουμε το δύσκολο γόρδιο δεσμό του τουρισμού μιας και αποτελεί το 1/3 σχεδόν του ΑΕΠ μας.
Τα μάτια της επενδυτικής κοινότητας είναι πλέον στραμμένα στην άρση των μέτρων αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι το τι θα συμβεί με τον τουρισμό που είναι και το πιο σημαντικό μας μέγεθος στο ΑΕΠ της χώρας. Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να δημοσιεύονται χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες απώλειες αν και μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει το επόμενο τρίμηνο.

Στο τεχνικό σκέλος η αγορά έπιασε τον ελάχιστο στόχο μας παρόλα αυτά και λόγω τραπεζικού κλάδου η διόρθωση παραμένει μικρή σε σχέση με την μεγάλη εικόνα αλλά και την κίνηση των ξένων αγορών. Οι ταλαντωτές μας εφιστούν την προσοχή μας με τις επόμενες δύο συνεδριάσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς παραμένει Long απέχοντας σημαντικά από τα υψηλά έτους αλλά και τις θετικές αποδόσεις με εξαίρεση την entersoft που παραμένει με κέρδη 10% με το split στα 7 να αναμένεται από την ΓΣ. Κουες, Σαραντης και Κρι Κρι με τις μικρότερες απώλειες από αρχές έτους με 4%, 8% και 14% αντίστοιχα. Οι επιλογές μας στο -26,77% υπέρ αποδίδοντας του ΓΔ κατά 4,70% με τον ίδιο να έχει απώλειες της τάξεως του 31,46%, τον Ftse με 33,63% και τον τραπεζικό με 61,49% απώλειες.

Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς με τους αναλυτές απλά να εικάζουν με διαφορετικά μεγέθη με το μόνο σίγουρο να είναι ότι τα πραγματικά νούμερα θα μας δείξει μόνο η εξέλιξη της πανδημίας. Ο s&p ήδη πλήρωσε το 61% της πτωτικής τους κίνησης επίπεδο που συνήθως δίνει διόρθωση αν μη τι άλλο. Είναι δεδομένο ότι οι διακυμάνσεις θα συνεχιστούν και δεν χρειάζεται να κυνηγάμε τις τιμές από πίσω. Καλό θα ήταν να μελετάμε τον κάθε τίτλο από μόνο του μιας και αυτό μας βοηθάει να παίρνουμε σωστότερες τοποθετήσεις.

Γενικός Δείκτης

Η διόρθωση ήρθε στην συνεδρίαση της Παρασκευής δοκιμάζοντας την στήριξη του 628. Μία κατοχύρωση του επίπεδου μπορεί και πάλι να μας δώσει το 616 ή και το 590 επίπεδο. Το 650 επίπεδο συνεχίζει να είναι αντίσταση όπου κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει συνέχιση. Ο ΓΔ μας έδωσε πολύ οριακά αγοραστικό εβδομαδιαίο σήμα κάτι που δεν συνέβη και στον ftse.





S&P

Το 2950 επίπεδο ήταν το 61% όλης της πτώσης και ήταν λογικό στην καλύτερη των περιπτώσεων να δώσει διόρθωση. Το 2780 είναι κοντινή σημαντική στήριξη με το stop στο 2727. Μία κατοχύρωση του 2950 σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση




DAX

Το 10580 επίπεδο είναι κοντινή στήριξη που μπορεί να δώσει αντίδραση ενώ κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στο make or break του 10249. Το 11030 κοντινή αντίσταση με το 11330 επόμενη.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης