Ενέργεια

Η Novatek θα μειώσει 20% τις δαπάνες του 2020 κυρίως για έργα πετρελαίου

tags :
Η Novatek θα μειώσει 20% τις δαπάνες του 2020 κυρίως για έργα πετρελαίου

Η ρωσική εταιρεία σκέφτεται να αναβάλει την έναρξη λειτουργίας της μονἀδας της στο Obsky LNG

 

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Novatek σκοπεύει να μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά το ένα πέμπτο, φέτος, κυρίως για την ανάπτυξη των έργων πετρελαίου μετά από την παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Πέμπτη 30.4.2020.

Η οικονομική επίπτωση από την εξάπλωση του coronavirus έχει επίσης πλήξει τη ζήτηση και τις τιμές για τα προϊόντα παγκοσμίως και ανάγκασε τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

«Λαμβάνοντας υπόψη το παρόν μακροοικονομικό περιβάλλον, θα αναθεωρήσουμε τις κεφαλαιοουχικές δαπάνες προς τα κάτω και ενδέχεται να μειώσουμε αυτό το ποσό έως και 20%, ή 50 δισεκατομμύρια ρούβλια (676 εκατομμύρια δολάρια) του προγραμματισμένου επενδυτικού μας προγράμματος», δήλωσε σε συνέντευξη ο Mark Gyetvay, Διευθύνων Σύμβουλος της Novatek.

Η Novatek είχε προγραμματίσει δαπάνες στα 250 δισεκατομμύρια ρούβλια για το 2020.

Ο Gyetvay δήλωσε ότι οι περισσότερες περικοπές θα σχετίζονται με έργα πετρελαίου, ενώ η εταιρεία έχει διατηρήσει την επενδυτική της δέσμευση για το «πρόγραμμα LNG και βασικά εγχώρια έργα».

Η Novatek καθυστέρησε επίσης την τελική επενδυτική απόφαση και σκέφτεται να αναβάλει την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της στο Obsky LNG, δήλωσε ο Gyetvay.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης