Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak: Ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του 2020

Novak: Ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του  2020
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η ζήτηση πετρελαίου στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη έχει ήδη αυξηθεί
 
Τη θέση ότι η ζήτηση πετρελαίου θα καταγράψει ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2020, διατύπωσε σήμερα (27/4) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, διευκρινίζοντας ότι η ζήτηση ήδη αυξάνεται στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο κ. Novak δήλωσε ότι «σήμερα λάβαμε πληροφορίες ότι υπάρχουν ορισμένα θετικά σημάδια σχετικά με την αύξηση της ζήτησης σε χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης», προσθέτοντας ότι «βλέπουμε πως σε στα πρατήρια καυσίμων η πτώση που έχει σημειωθεί στη ζήτηση περιορίζεται από το 70% στο 60 με 65%».
«Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, η οποία πιστεύω ότι θα δώσει ένα θετικό μήνυμα στην αγορά», τόνισε ο κ. Novak, διευκρινίζοντας ότι «η διάρκεια της δυσκολότερης περιόδου για την αγορά πετρελαίου θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις γύρω από τον Covid-19 και τις καραντίνες πακγοσμίως».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι «ποτέ ξανά δεν είχε βρεθεί αντιμέτωπος ο κόσμος με μία απότομη μείωση της ζήτησης πετρελαίου κατά 20 με 30%», ενώ πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι έχουμε μία κορύφωση της μείωσης στη ζήτηση και ότι θα σημειωθεί αύξηση».
«Αναμένουμε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020, και η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί», υπογραμμίζει ο κ. Novak, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πτώση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 0 δολ. ανά βαρέλι, εκτιμώντας ότι «δεν πρέπει να λάβουμε στα σοβαρά αυτή την ιστορία, λες και το πετρέλαιο θα είναι τώρα φθηνότερο».
Ο ίδιος εξήγησε ότι «μιλάμε για προθεσμιακά συμβόλαιο και όχι για το εμπόριο πετρελαίου σε πραγματικό χρόνο», τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία ειδική κατάσταση, η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματική αγορά πετρελαίου».
«Την επόμενη μέρα το πετρέλαιο πωλήθηκε στα 8 με 10 δολ. ανά βαρέλι, και η τιμή εξακολουθεί να αυξάνεται», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «μόλις η κατάσταση ισορροπήσει, πιστεύω ότι θα υπάρξουν πιο σταθερές και πιο σαφείς τιμές στο πετρέλαιο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης