Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Με απώλειες 4% o DOW στο κλείσιμο και 3,37% ο S&P - Trump: Θα κάνουμε το μεγαλύτερο ρημπάουντ μέχρι το τέλος του 2020

tags :
Με απώλειες 4% o DOW στο κλείσιμο και 3,37% ο S&P - Trump: Θα κάνουμε το μεγαλύτερο ρημπάουντ μέχρι το τέλος του 2020
Προς νέο χαμηλό η μια bull market στο βάθος του τούννελ;
Με απώλειες 3,37% η Wall στο κλείσιμο με τον S&P να κλείνει στις  2541 μονάδες και στο -4,06% στις 21.636 μονάδες τον DOW .
Πρόκειται για μια φυσιολογική διόρθωση μετά από το ράλι του προηγουμένου τριημέρου και το ξεκίνημα της σημερινής συνερδίασης στο -3,5%.
Ο NASDAQ με απώλειες 3,37% στις 7588 μονάδες.
Αναφορικά με το ράλυ των τελευταίων ημερών η διόρθωση είναι θεμιτή, κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει την συνέχεια.
Πάντως η εβδομάδα αυτή ήταν η πλέον ανοδική από το 1933.
Caterpillar μετά την υποβάθμιση σε neutral από τους αναλυτές στο -4,81%, ExxonMobil στο -4,84% και Chevron στο -9.92%.
Νέες δηλώσεις Trump για ρημπάουντ

Όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις Trump για το πως θα πορευθεί η αμερικανική οικονομία τις προσεχείς εβδομάδες, για την πορεία της αγοράς.
Σε ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος Trump μετά το κλείσιμο της Wall αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο ρημπάουντ που θα κάνει η αμερικανική οικονομία μόλις εξουδετερωθεί ο κορωνοϊός.
Την εκτίμηση έκανε αρχικά ο επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων ο κ. A. Κudlow στο κλείσιμο των ανακοινώσεων και ο Trump έκλεισε επιβεβαιώνοντας την γραμμή μάχης για την αμερικανική οικονoμία.Παρόντες ήσαν τόσο ο Υπουργός Οικονομικών S.Mnuchin, όσοκ και ο Αντιπρόεδρος M.Pence.
Μεταξύ των μέτρων Trump ανάλογα με τις εισοδηματικές δηλώσεις για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν μικτά 75000 δολάρια και χαμηλότερα θα λάβουν 1200 δολ ο καθένας.
Τα παντρεμένα ζευγάρια που δηλώνουν μέχρι 150000 δολ θα λάβουν 2400 δολ και άλλα 500 δολ για κάθε παιδί.
Οι πληρωμές θα πάνε με κλιμακές μέχρι 99000 δολάρια δηλώσεων για φυσικά πρόσωπα και 198000 δολάρια για ζευγάρια.
Μεγάλο μέρος του πακέτου που υπερβαίνει τα 100 δισ θα πάει σε υποδομές νοσοκομείων.
Σύμφωνα πάντως με τα δημοσιεύματα του CNBC  τα νοσοκομεία του Σαν Φρανσίσκο δεν είναι γεμάτα, στοιχείο που δείχνει ότι αυτή η Πολιτεία διαχειρίζεται καλά το πρόβλημα.
Η FED θα μειώσει στα 60 δισ τις αγορές treasuries από τις 2-3 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Τι δείχνei η κίνηση της αγοράς

Η πτώση του 2020 ακόμα και ματά το ρημπάουντ έχει εξελιχθεί με σχεδόν τριπλάσια ταχύτητα από αυτές του 1929,1987 και 2008, όταν τις πρώτες 31 ημέρες οι απώλειες ήταν αντίστοιχα - 9%, -6% και -8%.
Υπήρξαν 6 συνεδριάσεις μέχρι τις 23 Μαρτίου 90% πτωτικές, δηλαδή το 90% των μετοχών του NYSE είχε πτωτική τροχιά.
Το ερώτημα είναι αν η Wall έχει ξεφύγει από την Bear Market ή θα τεστάρει και πάλι τα χαμηλά.
Υπάρχουν αρκετά κακά νέα μπροστά αλλά και μέτρα που έχουν ληφθεί, τα μεγαλύτερα υποστηρηχτικά στην ιστορία και κυρίως το γεγονός ότι το βάθος της ύφεσης είναι γνωστό.
Σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές ο S&P έχει ήδη πιάσει το επίπεδο των 2130 -2190 μονάδων που μπορεί να είναι το χαμηλό. Η αγορά αυτή μπορεί να μετατραπεί σε bear market- τέρας.
Όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να ξαναδούμε μεν ένα νέο χαμηλό, αλλά η ανοδική προοπτική στο σημείο αυτό είναι πιο τεκμηριωμένη σε σχέση με το ρίσκο της υποχώρησης και το φως στο τούννελ μπορεί να μην είναι μακριά.
Ο Coronavιrus θα μπει σε φάση κορύφωσης στις ΗΠΑ στις επόμενες 3 εβδομάδες και οι αγορές περιμένουν την έκτασή της αλλά και την αντίδραση Trump, ο οποίος έχει πει ότι η κεντρική του πολιτική είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας άμεσα.
Προς το παρόν αυτά τα δύο σε ένα βραχύβιο ορίζοντα δείχνουν αντιφατικά, όμως από αυτά θα εξαρτηθούν πολλά για την συνέχεια.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης