Ενέργεια

Η E.ON “βλέπει” χαμηλότερη ενεργειακή ζήτηση λόγω της κρίσης του κοροναϊού

tags :
Η E.ON “βλέπει” χαμηλότερη ενεργειακή ζήτηση λόγω της κρίσης του κοροναϊού

Η επιδημία του ιού θα αφήσει το σημάδι της στα αποτελέσματα δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας

 

Η E.ON, ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης ενεργειακών δικτύων της Ευρώπης, ανακοίνωσε την Τετάρτη 25.3.2020 ότι οι βιομηχανικοί και εμπορικοί πελάτες σε ολόκληρη την ήπειρο καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια ως αποτέλεσμα της επιδημίας του κοροναϊού.

"Συνολικά, η βιομηχανία ενέργειας ... δεν θα πληγεί τόσο σκληρά όσο και άλλες βιομηχανίες. Αλλά εξακολουθούμε να περιμένουμε ότι η κρίση θα αφήσει το σημάδι της ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Johannes Teyssen κατά την παρουσιάση των ετήσιων αποτελεσμάτων.

Ο Teyssen δήλωσε ότι η πανδημία θα έχει προσωρινό αντίκτυπο στο δίκτυο και τις πωλήσεις του ομίλου, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν καθυστερήσεις στην ικανότητα της εταιρείας να παρέχει έργα ενεργειακής υποδομής. Δεν ποσοτικοποίησε τον αναμενόμενο αντίκτυπο.

Οι οικονομικά ευάλωτοι πελάτες δεν θα αποσυνδεθούν από την προμήθεια προς το παρόν, δήλωσε ο Teyssen.

Τα σχόλια έγιναν καθώς η E.ON προβλέπει αυξημένα κέρδη το 2020, με την εταιρεία να προειδοποιεί ότι οι πιθανές επιπτώσεις από την κρίση του κοροναϊού δεν είχαν ακόμη ληφθεί υπόψη.

Ο όμιλος αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων μεταξύ 3,9 δισ. ευρώ και 4,1 δισ. ευρώ το 2020, έναντι 3,2 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία προέβλεψε ετήσιο καθαρό έσοδα από 1,7 δισ. ευρώ έως 1,9 δισ. Ευρώ, σε σχέση με 1,5 δισ. ευρώ το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης