Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

H Wall αναζητεί ισορροπία στο +0,4% ο S&P στις 2409 μονάδες - Θετικό κλείσιμο στην Ευρώπη στο +2% ο DAX στις 8610 μονάδες

H Wall αναζητεί ισορροπία στο +0,4% ο S&P στις 2409 μονάδες - Θετικό κλείσιμο στην Ευρώπη στο +2% ο DAX στις 8610 μονάδες
Οι αγορές επιχειρούν σταθεροποίηση μετά την πτώση
Ο S&P έκλεισε ανοδικά οριακά στις 2409 μονάδες, διατηρώντας το επίεπδο των 2400 μονάδων.
Η Wall δίνει τόνο απορρόφησης της πιεσης καθώς η αγορά φιλτράρει τα σύνολα των πακέτων που έχουν εξαγγελθεί.
Ο S&P Energy είχε λόγω ανάκαμψης πετρελαίου την μεγαλύτερη άνοδο από τα χαμηλά επίπεδα των 192 μονάδων με κέρδη 6,75%.
Ο DOW έκλεισε με κέρδη +0,95% στις 20087 μονάδες.
Ισορροπία αναζητούν οι αγορές με DOW και S&P να έχουν καταγράψει άνοδο στο +1,7% με +2% μετά από καθοδικό ξεκίνημα και τον DOW να έχει βρεθεί στο -3%.
Ο DAX έκλεισε στις 8610 στιο +2% και ο CAC στο +2,68% στις 3855,5 μ.  με χαμηλά στο -1,4%.
Ο S&P που είναι ο σηματωρός δείχνει προς το παρόν να κρατά τις 2400 μονάδες και διαπραγματεύεται στο +2% στις 2446 μονάδες στις 20.30.
Ο S&P δείχνει ότι κρατά προς το παρόν τις 2400 μονάδες
Ο Νasdaq κινείται με άνοδο  3,6% στις 7240μονάδες.

Από τις μετοχές του S&P Energy οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και κινητικότητα:
ExxonMobil         +3,77%     34,44 δολ
Devon Energy     +21,07%   1,14 δολ
Νoble                  +25,96%   3,93 δολ
Ηalliburton          +2,35%     4,79 δολ
Οccidental          +2,65%     10,83 δολ
Marathon  Oil      +10,40%   3,82 dol

Οι εξελίξεις

Το πακέτο Trump που πέρασε από την Γερουσία βρίσκεται στο Κογκρέσσο.
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων στήριξης της ρευστότητας, η Fed ανακοίνωσε νέα προσωρινή γραμμή swap δολαρίων με τις κεντρικές τράπεζες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Δανίας, της Ν. Κορέας, του Μεξικό, της Νορβηγίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Σιγκαπούρης και της Σουηδίας.
Οι γραμμές θα διαρκέσουν για 6 μήνες.
Η Fed έχει ήδη γραμμές με μεγάλες βιομηχανικές χώρες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η ΕΚΤ σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη αποφάσισε να ανακοινώσει νέα μεγάλη παρέμβαση με πρόγραμμα πρόωρης αγοράς πανδημίας στοχεύοντας σε αγορές κρατικών και εταιρικών ομολόγων ύψους 750 δισ. ευρώ.
Στην περικοπή του βασικού της επιτοκίου στο 0,1% προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας (Bank Of England), σε μια έκτακτη κίνησή της, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το οικονομικό σοκ στη χώρα και διεθνώς από την πανδημία του κορωνοϊού θα είναι «οξύ και μεγάλο».
Η BoE ανακοίνωσε επίσης διεύρυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης εκ μέρους της κατά 200 δισ. βρετανικές λίρες.
Παράλληλα Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βουλευτές αλλά και ο Λευκός Οίκος εργάζονται για μέτρα που θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομία των ΗΠΑ και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους, οι αναλυτές λένε ότι ένα μεγάλο πακέτο μέτρων θα μπορούσε να περάσει από Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα.
Η Henrietta Treyz από τη Veda Partners δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας θα μπορούσαν να ανακοινώσουν το νομοσχέδιο με μέτρα 1 τρισ. δολ. το πρωί της Πέμπτης.

Η JP Morgan προχώρησε σε σύσταση για αγορά μετοχών των Netflix, Amazon, Ebay και Facebook.
Σαφή προειδοποίηση προς τους επενδυτές απηύθυνε η Bank of America επισημαίνοντας πως η ύφεση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όχι μόνο είναι αναπόφευκτη, αλλά συμβαίνει ήδη.

Την εκτίμηση ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ θα χάσουν 4 τρισ. δολ. λόγω των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού εξέφρασε ο Ray Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates.
Αυτό που έχουμε είναι κρίση» δήλωσε ο Dalio μιλώντας στο CNBC και συμπλήρωσε «θα υπάρξουν και ιδιώτες που θα έχουν πολύ μεγάλες απώλειες...
Υπάρχει ανάγκη η κυβέρνηση να δαπανήσει περισσότερα χρήματα, πολύ περισσότερα χρήματα...
Πολύ θα καταρρεύσουν».
O Dalio πρόσθεσε ότι το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 τρισ. δολ. με 2 τρισ. δολ. το λιγότερο, ανάλογα με τη μορφή οικονομικής βοήθειας, όπως οι εγγυήσεις δανείων και οι πιστώσεις.
Ο ίδιος εκτιμά ακόμα ότι οι παγκόσμιες εταιρικές απώλειες θα διαμορφωθούν σε 12 τρισ. δολ. λόγω της πανδημίας.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση ετών σκαρφάνωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα σημερινά (19/3) στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας της χώρας, καθώς η έξαρση του κροωνοϊού έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει την αγορά εργασίας.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που αφορούν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε στις 14 Μαρτίου του 2020 αυξήθηκαν κατά 70.000, στις 281.000 συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις 9.000 αιτήσεις.

Πλέον, οι νέες αιτήσεις βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ οι πολιτείες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν αυτές της Καλιφόρνια και της Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί περισσότερο σταθερό κριτήριο για την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας, αυξήθηκε κατά 16.500 αιτήσεις, στις 232.250 αιτήσεις συνολικά.
Όσον αγορά τον αριθμό των ατόμων που ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, σημειώθηκε άνοδος κατά 2.000 άτομα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου, στα 1.703.350 άτομα συνολικά, με την άνοδο ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Μάλιστα, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι νέες αιτήσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμα περισσότερο κατά τις επόμενες εβδομάδες, αγγίζοντας τα επίπεδα της οικονομικής κρίσης του 2008.
Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2009, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας είχαν σκαρφαλώσει στις 655.000 συνολικά.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης