Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε χαμηλά 18 ετών το αμερικανικό αργό - Η εκτίμηση της Goldman

Σε χαμηλά 18 ετών το αμερικανικό αργό - Η εκτίμηση της Goldman
Το Ιράκ ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση των μελών του oργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και άλλων σημαντικών παραγωγών

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών παραμένει το πετρέλαιο, καθώς και σήμερα καταγράφει νέες απώλειες.
Ειδικότερα, το brent υποχωρεί κατά -5,78% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 27,07 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2016. Επίσης, το αργό σημειώνει πτώση 10,57% στα 24,44 δολ./βαρέλι.
Ο χρυσός κινείται επίσης αρνητικά, κατά 1,4%, στα 1.504,70 δολάρια/ουγγιά.

Φόβοι για μεγαλύτερη πτώση

«Δε νομίζω ότι έχουμε φτάσει ακόμα στην κορυφή της καταστροφής στη ζήτηση», τόνισε ο αναλυτής αγορών στην AxiCorp, Stephen Innes, εκτιμώντας ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να αγγίξει ακόμα και το εύρος των 18 με 20 δολ. ανά βαρέλι.
«Εάν τα κρούσματα αυξάνονται με επιθετικούς ρυθμούς, ειδικά στις ΗΠΑ, αυτό θα τρομάξει πάρα πολύ τους επενδυτές πετρελαίου», πρόσθεσε ο κ. Innes.
Εν τω μεταξύ, το Ιράκ ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση των μελών του oργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και άλλων σημαντικών παραγωγών, καθώς η αγορά αντιμετωπίζει σημαντικές αβεβαιότητες.

Στα 20 δολάρια ανά βαρέλι βλέπει το πετρέλαιο η Goldman Sachs

Όπως επισημαίνουν οι ξένοι αναλυτές, ο βασικός καταλύτης της υποχώρησης της τιμής του αργού στα επίπεδα των 26 δολαρίων ήταν μια ανάλυση της Goldman Sachs, η οποία τόνιζε την ανάγκη οι τιμές των βασικών προϊόντων να μειωθούν κάτω από το κόστος, προκειμένου να μειωθεί η υπερπροσφορά και να συναντήσει τα επίπεδα της ζήτησης.
Μάλιστα, οι αναλυτές της Goldman Sachs πιστεύει ότι η ζήτηση του πετρελαίου θα υποχωρήσει κάτω από το πρωτοφανές επίπεδο των 8 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα.
Οι μεγάλες εξορύξεις από τον πυρήνα-ΟΠΕΚ για τις παραδόσεις Απριλίου / Μαΐου ωθούν την αύξηση της καθαρής προσφοράς κοντά στα 3 εκατ. β/η, η οποία σε συνδυασμό με τις απώλειες ζήτησης οδηγεί σε πλεόνασμα 7 χιλ. β/η, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2020.
Όπως έγραψε ο Jeffrey Currie της Goldman Sachs, "το σύστημα δημιουργεί ένα φυσικό τέλος, παρόλο που το τέλος του COVID-19 θα είναι άγνωστο, ωθώντας τις προβλέψεις χαμηλότερα.
Ως αποτέλεσμα των πολέμων τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και των αβέβαιων πολιτικών αντιδράσεων, όλα τα άμεσα αποτελέσματα της απότομης πτώσης της ζήτησης που απορρέει από τα μέτρα περιορισμού του COVID-19, η Goldman μείωσε τον στόχο τιμής αργού σε μόλις 20 δολάρια, από 30 δολάρια προηγουμένως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης