Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Στο -11,26% και στα 30,04 δολ. ανά βαρέλι το Brent - Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 2008

Στο -11,26% και στα 30,04 δολ. ανά βαρέλι το Brent - Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 2008
Οι τιμές του πετρελαίου υποβάλλονται σε έντονες πιέσεις τόσο στην πλευρά της ζήτησης όσο και στην πλευρά της προσφοράς, με την πανδημία του coronavirus να επιδεινώνει την κατάσταση

Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα (16/3) το πετρέλαιο, καθώς δεν μετριάστηκαν οι ανησυχίες των traders μετά την έκτακτη μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -11,26%  με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 30,04 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα κατά -25%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 2008.
Την ίδια ώρα, το αργό καταγράφει απώλειες της τάξεως του -7,91% από -7,82% στα 29,22 δολ. ανά βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου υποβάλλονται σε έντονες πιέσεις τόσο στην πλευρά της ζήτησης όσο και στην πλευρά της προσφοράς, με την πανδημία του coronavirus να επιδεινώνει την κατάσταση.
Η αποτυχία επέκτασης της συμφωνίας ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία, καθώς και η πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγή της, ασκούν σημαντικές πιέσεις στο πετρέλαιο, διατηρώντας την τιμή του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.
Η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή και μείωσε τις τιμές για να αυξήσει τις πωλήσεις στην Ασία και την Ευρώπη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και η Ρωσία απέτυχαν να επεκτείνουν μια συμφωνία περικοπής παραγωγής που υποστηρίζει τις τιμές από το 2016.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2020 ότι ζήτησε από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας να αγοράσει πετρέλαιο για την ενίσχυση του στρατηγικού αποθέματος της χώρας. Η εντολή αυτή που έδωσε ο Trump εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ για να μην επηρεαστούν από τον πόλεμο που διεξάγεται για την τιμή του πετρελαίου μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης