Τελευταία Νέα

ΡΑΕ: Κανονικά ο κοινός διαγωνισμός ΑΠΕ του Απριλίου

tags :
ΡΑΕ: Κανονικά ο κοινός διαγωνισμός ΑΠΕ του Απριλίου
Σύμφωνα με την Αρχή, η ηλεκτρονική δημοπρασία και ο σχεδιασμός της διαδικασίας επιτρέπει τη διεξαγωγή της, παρά την κρίση του κορωνοϊού
Κανονικά και σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική προκήρυξη θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου ο διαγωνισμός για νέες αιολικές και φωτοβολταικές εγκαταστάσεις που διενεργεί η ΡΑΕ, παρά τα μέτρα που λαμβάνει η Αρχή για την προστασία των εργαζομένων της αλλά και για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοιού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Αρχή καθώς πρόκειται για ηλεκτρονική δημοπρασία και ο σχεδιασμός της επιτρέπει να υλοποιηθεί απρόσκοπτα ακόμα και υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Η διαδικασία προβλέπει ότι για κάθε ενδιαφερόμενο υπάρχει η υποχρέωση συμμετοχής ενός μόνο εξουσιοδοτημένου χρήστη με συμμετοχή στην ηλεκτρονική δημοπρασία εξ αποστάσεως χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. 

Εξάλλου όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, ο πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικής δημοπρασίας cosmoONΕ λειτουργεί αδιάλειπτα και απρόσκοπτα, καθώς τα συστήματά της και η ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα για τις ΑΠΕ υποστηρίζονται πλήρως  από το προσωπικό ασφαλείας, αλλά και από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εξ αποστάσεως.

Μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η ΡΑΕ για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού από σήμερα Δευτέρα 16/3έως και την Πέμπτη 30/4, δηλαδή για ενάμιση μήνα αλλάζουν οι ώρες υποδοχής του κοινού και θα είναι 10:00 με 14:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες. Επίσης για την περίοδο αυτή και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να αποφεύγουν την επικοινωνία με την Αρχή μέσω φυσικής παρουσίας.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η προσέλευση στη ΡΑΕ ιδίως όταν απαιτείται να προσκομιστούν στην Αρχή πρωτότυπα έγγραφα και στοιχεία, θα ακολουθείται η εξής διαδικασία:

• Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν (οι ίδιοι ή μέσω ταχυδρομείου / ταχυμεταφορών) τα έγγραφα και στοιχεία στην είσοδο του κτιρίου της Αρχής, δηλώνοντας ταυτόχρονα και ένα email επικοινωνίας.
• Τα έγγραφα και στοιχεία θα παραλαμβάνονται από τους φύλακες της Αρχής στην είσοδο της ΡΑΕ και κανένας ενδιαφερόμενος δεν θα εισέρχεται στο κτίριο της Αρχής (το μέτρο αυτό ισχύει και για τους υπαλλήλους ταχυμεταφορέων ή το ταχυδρομείο).
• Οι φύλακες θα προσκομίζουν στο πρωτόκολλο τα έγγραφα και τα στοιχεία που παρέλαβαν και το πρωτόκολλο θα αποστέλλει στο email που θα έχει υποδειχθεί τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου που κατατέθηκε.
• Σε περίπτωση συνωστισμού των ενδιαφερομένων στην είσοδο της Αρχής, αυτοί οφείλουν να τηρούν απόσταση ασφαλείας (π.χ. >δύο μέτρων) μεταξύ τους εκτός του κτιρίου της Αρχής για να εξυπηρετηθούν.

Εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασία

Επίσης η ΡΑΕ υιοθετεί μέτρα εκ περιτροπής εργασίας και εξ αποστάσεως εργασίας από τους υπαλλήλους της, κατά την περίοδο που ισχύουν έκτακτα μέτρα και περιορισμοί ενόψει της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Την περίοδο αυτή δεν θα διεξάγονται συναντήσεις, εντός ή εκτός του κτιρίου της Αρχής, υπαλλήλων/στελεχών της Αρχής με στελέχη εταιρειών ή άλλων φορέων ή καταναλωτές ή οποιονδήποτε τρίτο εκτός του δυναμικού της Αρχής, παρά μόνο για έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις και έπειτα από αξιολόγηση και έγκριση της αναγκαιότητας από τη Διοίκηση της ΡΑΕ.

Η Ολομέλεια της ΡΑΕ θα εξακολουθήσει να διεξάγει τις συνεδριάσεις της λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, όταν απαιτείται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης