Ενέργεια

Κατά 33,7% υποχώρησαν οι εξαγωγές χάλυβα της Κίνας - Μέτρια ανάκαμψη «βλέπουν» οι traders

Κατά 33,7% υποχώρησαν οι εξαγωγές χάλυβα της Κίνας - Μέτρια ανάκαμψη «βλέπουν» οι traders
Αναμένεται μέτρια ανάκαμψη το Μάρτιο και τον Απρίλιο στις τελικές εξαγωγές

Κατά 33,7% υποχώρησαν οι εξαγωγές χάλυβα της Κίνας το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου στα 5,77 εκατ. τόνους, σε ιστορικό χαμηλό από το 2013, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία της χώρας που αναμεταδίδει το Platts.
Κατά την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές χάλυβα της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,1% σε 2,041 εκατομμύρια τόνους.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, αναμένεται μέτρια ανάκαμψη το Μάρτιο και τον Απρίλιο στις τελικές εξαγωγές, αλλά είναι απίθανο να επιστρέψουν στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τους traders.

Η αιτία της πτώσης

Η απότομη πτώση αποδίδεται στις ισχνές παραγγελίες στο εξωτερικό, που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όταν η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ανέβασε τις κινεζικές τιμές χάλυβα και ενθάρρυνε τα κινεζικά ελαιοτριβεία να επικεντρωθούν στην εγχώρια αγορά.
Ορισμένες πηγές της αγοράς αναμένουν ότι οι εξαγωγές χάλυβα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα βελτιωθούν αισθητά από το επίπεδο που παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο, όταν η Κίνα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενο κύκλωμα λόγω του κορωναϊού.
Ωστόσο, δεν αναμένουν εξαγωγές το Μάρτιο ή τον Απρίλιο να ανακάμψουν σε περίπου 6 εκατομμύρια τόνους / μήνα, όπως συνέβη το 2019 με 6,327 εκατομμύρια τόνους τον Μάρτιο και 6,326 εκατομμύρια τόνους τον Απρίλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης