Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη και την πλήρη υποστήριξή μας - Η Τουρκία φορτώνει τα προβλήματα της στους μετανάστες

Merkel: Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη και την πλήρη υποστήριξή μας - Η Τουρκία φορτώνει τα προβλήματα της στους μετανάστες
Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξη της προς την Ελλάδα
Την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξη της προς την Ελλάδα, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, αναφερόμενη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και στην κρίση στα σύνορα του Έβρου όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος άνοιξε τις «πύλες».
«Τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς ανθρώπους που είναι απελπισμένοι και θέλουν να φύγουν, πολλούς που ζητούν άσυλο» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στο Ελληνογερμανικό φόρουμ και αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα του Έβρου.
«Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και την πλήρη υποστήριξή μας» τόνισε η Merkel.
Η ίδια αν και εξέφρασε την κατανόηση της για το μεταναστευτικό βάρος που σηκώνει η Τουρκία, επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να φορτώνει στους ώμους των μεταναστών τα εσωτερικά της προβλήματα και τους εξωθεί στα σύνορα με την Ελλάδα.
Παράλληλα, επέμεινε ότι η λύση είναι η συμφωνία είναι Τουρκίας-ΕΕ, που αποτελεί άλλωστε υπόδειγμα και για άλλες ανάλογες συμφωνίες με χώρες της Αφρικής, έστω κι αν οι σχετικές προβλέψεις του 2016 χρειάζονται ανανέωση.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά την καγκελάριο, έχει ιδιαίτερη σημασία η σημερινή συνάντηση του Τούρκου προέδρου, με την ευρωπαϊκή ηγεσία στις Βρυξέλλες.
«Μπορεί κάποιοι να λένε ότι το 2020 δεν είναι 2015», τόνισε, όμως τα προβλήματα παραμένουν: από τον πόλεμο στη Συρία ως τις συγκρούσεις στη Λιβύη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης