Ενέργεια

Το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας θα επενδύσει 10,7 δισ. δολ σε ΑΠΕ

Το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας θα επενδύσει 10,7 δισ. δολ σε ΑΠΕ
Το ταμείο θα μπορεί πλέον να επενδύει σε μη εισηγμένα έργα υποδομής
Το ταμείο κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Νορβηγίας σκοπεύει να επενδύσει περίπου τα 10 δισεκατομμύρια κορώνες (10,77 δισεκατομμύρια δολάρια) από το 2022 σε μη εισηγμένα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως αιολικά πάρκα και ηλιακές εκμεταλλεύσεις, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της χώρας την Τρίτη 3/3/2020.
Μέχρι πρόσφατα, το ταμείο μπορούσε να επενδύσει μόνο σε μετοχές, ομόλογα και μη εισηγμένα ακίνητα, αλλά τώρα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, μη εισηγμένα έργα υποδομής, μετά από εκτεταμένες συζητήσεις μεταξύ των νορβηγικών πολιτικών.
Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος Yngve Slyngstad θα μετακομίσει αργότερα φέτος στο Λονδίνο από το Όσλο για να διευθύνει μια νέα ομάδα εντός του ταμείου που είναι αφιερωμένο σε αυτό το είδος επενδύσεων.
"Αυτό θα συμβεί το 2020. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα πέντε ανθρώπων και ο στόχος είναι να έχουμε 20 άτομα", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στην οποία παρουσάσθηκε η έκθεση για τις υπέυθυνες επενδύσεις.
"Θα εξετάσουμε τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Θα μπορούσε να συμβεί πρώτα σε κάθε περιοχή ", δήλωσε στους δημοσιογράφους. "Ψάχνουμε αιολικά πάρκα και ηλιακά αγροκτήματα".
"Έχουμε μια στρατηγική φιλοδοξία από το 2020 έως το 2022 να επενδύσουμε 100 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες σε τρία χρόνια", είπε, προσθέτοντας ότι το συνολικό ποσό δεν θα είναι ίσο σε τρία χρόνια, αλλά πιθανώς θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια της τριετίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης