Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak: Ο κορωνοϊός θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020

Novak: Ο κορωνοϊός θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι οι προβλέψεις για τη ζήτηση θα εξαρτηθούν, μεταξύ άλλων, και από την κατάσταση γύρω από τον κορωνοϊό
Τη θέση ότι η έξαρση του κορωνοϊού θα μπορούσε να επηρεάσει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2020, διατύπωσε σήμερα (27/2) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανή μία περαιτέρω υποβάθμιση.
Ειδικότερα, με αφορμή τις εκθέσεις των Οργανισμών στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες ανέφεραν μείωση της ζήτησης πετρελαίου κατά 150 χιλ. με 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως, ο κ. Novak δήλωσε ότι «οι εκτιμήσεις του 2020 για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ενδέχεται να υποβαθμιστούν περαιτέρω εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού».
«Πρέπει να δουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κροωνοϊό», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι «όπως βλέπετε, έχουν εμφανιστεί ήδη κρούσματα στην Ευρώπη, και σίγουρα αυτές οι προβλέψεις θα επηρεαστούν».
Παράλληλα, ο κ. Novak εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη συνεργία που έχει η Ρωσία με τη Σαουδική Αραβία, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή της Μόσχας να συνεχίσει τη συνεργασία στα πλαίσια εντός και εκτός ΟΠΕΚ.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία που έχουμε με τους εταίρους μας στη Σαουδική Αραβία και φυσικά επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία, όχι μόνο στο πλαίσιο των πολυμερών σχέσεων, αλλά και σε διμερές επίπεδο», υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε πολλά κοινά έργα».
Σημειώνεται ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον των περικοπών στην παραγωγή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης