Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Λίβανος ξεκινά υπεράκτιες γεωτρήσεις – Σε δύο μήνες τα αποτελέσματα

Ο Λίβανος ξεκινά υπεράκτιες γεωτρήσεις – Σε δύο μήνες τα αποτελέσματα
Κοινοπραξία των Total, Eni και Novatek, έχουν υπογράψει συμφωνία για την εξερεύνηση πετρέλαιου και το φυσικού αέριου σε δύο υπεράκτια μπλοκ
Η πολύ καθυστερημένη αναζήτηση του υπεράκτιου πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Λίβανο θα αρχίσει την Πέμπτη με τα αποτελέσματα της πρώτης διερεύνησης να αναμένονται τους επόμενους δύο μήνες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λιβανέζικης Διοίκησης Πετρελαίου (LPA).
Ο Λίβανος βρίσκεται στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, όπου από το 2009 έχουν ανακαλυφθεί αρκετά μεγάλα πεδία αερίου, συμπεριλαμβανομένων των πεδίων Leviathan και Tamar στα ισραηλινά ύδατα κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα με το Λίβανο.
Κοινοπραξία της Total, της Eni και της, Novatek, υπέγραψαν συμφωνία με τον Λίβανο το 2018 για να εξερευνήσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε δύο υπεράκτια μπλοκ.
"Θα έχουμε αποτελέσματα τους επόμενους δύο μήνες. Εάν είναι θετικές, θα προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση της εκτίμησης ", δήλωσε ο πρόεδρος της LPA Walid Nasr κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αντιπροσωπεία της Total στο προεδρικό μέγαρο.
Το πρώτο πηγάδι πρέπει να διανοιχθεί στο μπλοκ 4. Ο Nasr είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για την εξόρυξη των φρεατίων στο μπλοκ 9 αργότερα φέτος.
Μια ανακάλυψη κοιτασμάτων θα έδινε σημαντική ώθηση στην οικονομία του Λιβάνου, η οποία έχει βυθιστεί σε μια άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να φθάσουν τα έσοδα στο δημόσιο ταμείο.
Ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων Raymond Ghajar δήλωσε ότι τα καλά αποτελέσματα θα είναι θετικά για τις βαθμολογίες του Λιβάνου, αλλά σημείωσε ότι μπορεί να χρειασθούν χρόνια πριν από οποιαδήποτε εξαγωγή.
"Υπάρχουν πάρα πολλά αν. Πρώτον, πρέπει να γίνει η διάτρηση, στη συνέχεια να βρούμε (πετρέλαιο ή φυσικό αέριο), τότε να δούμε την ποσότητα, μετά να δούμε τι μπορούμε να εξαγάγουμε μετά από δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια », σημείωσε



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης