Ηλεκτρισμός

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αυξήθηκε κατά 3,5% τον Ιανουάριο μετά από πέντε μήνες πτώσης

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αυξήθηκε κατά 3,5% τον Ιανουάριο μετά από πέντε μήνες πτώσης
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο ανήλθε σε 105,29 δισ. μονάδες από 101,71 δισ. μονάδες ένα χρόνο νωρίτερα
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αυξήθηκε κατά 3,52% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία την Τρίτη 11/2/2020, σηματοδοτώντας την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο ανήλθε σε 105,29 δισ. μονάδες από 101,71 δισ. μονάδες ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Αρχής Ηλεκτρισμού.
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θεωρείται από τους οικονομολόγους ως σημαντικός δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής και η επιτάχυνση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη από την οικονομική επιβράδυνση, που υποδηλώνεται από την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας - η οποία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε περισσότερα από έξι χρόνια κατά το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, η άνοδος είναι από χαμηλή βάση, καθώς η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό τον Ιανουάριο του 2019 σε σχεδόν δύο χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CEA.
Η ετήσια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας το 2019 αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό της τα τελευταία έξι χρόνια, εν μέσω μιας ευρύτερης οικονομικής επιβράδυνσης που οδήγησε σε πτώση των πωλήσεων από τα αυτοκίνητα έως τα τρόφιμα και οδήγησε επίσης τα εργοστάσια να μειώνουν τις θέσεις εργασίας.
Η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τη βιομηχανία αντιπροσωπεύει πάνω από τα δύο πέμπτα της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, ενώ οι κατοικίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο και οι εμπορικές εγκαταστάσεις για άλλο 8,5%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης