Τελευταία Νέα

Προσθήκη 650 MW αιολικής ενέργειας στην εγκατεστημένη ισχύ του Κάνσας από την Evergy - Απόσυρση των λιγνιτικών μέχρι το 2050

Προσθήκη 650 MW αιολικής ενέργειας στην εγκατεστημένη ισχύ του Κάνσας από την Evergy - Απόσυρση των λιγνιτικών μέχρι το 2050

H Evergy έχει ως στόχο να επιτύχει μείωση της ρύπανσης κατά 40% μέχρι το 2020

Κατά 660 MW θα διευρυνθεί το υπάρχον αιολικό έργο της Evergy στην πολιτεία του Κάνσας στις ΗΠΑ από έναν μέτοχο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συμφωνίας για το Κλίμα.

Ειδικότερα, η παραγωγή των εκπομπών θα μειωθεί κατά 80% μέχρι το 2050, ενώ ο Terry Bassham, διευθύνων σύμβουλος της Evergy, τόνισε πως: «Η μείωση του άνθρακα και η αυξημένη αιολική ενέργεια στα συστήματά μας κερδίζουν τους πελάτες μας μέσω της μείωσης των λειτουργικών δαπανών και της βιωσιμότητας των δραστηριοτήτων μας. Πρόκειται για μια σημαντική δαπάνη στο Κάνσας, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία ευκαιριών για πράσινη ενέργεια παρέχοντας πρόσθετα έσοδα σε απομακρυσμένες περιοχές και δήμους».

Παράλληλα, η Evergy έχει ως στόχο να επιτύχει μείωση της ρύπανσης κατά 40% μέχρι το 2020, ενώ είναι προγραμματισμένη μέχρι το 2040-2050 η απόσυρση όλων των μονάδων άνθρακα.

Από την πλευρά του, η κυβερνήτης του Κάνσας, Kelly υπογράμμισε πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κάτι περισσότερο από έναν πράσινο κόσμο - είναι δουλειά. Πρόκειται για οικονομική προσαρμογή. Η ανάπτυξη και η οικονομική ανάπτυξη διατρέχουν κίνδυνο. Πρέπει να έχουμε μια οικονομικά αποδοτική και αποτελεσματική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που να ικανοποιεί τις επιθυμίες των εταιρειών μας και των κοινωνιών μας.Χαίρομαι που η Evergy είναι ανοικτή σε περισσότερη υποστήριξη για ανανεώσιμες πηγές και ηλεκτρική ενέργεια.

Με την προσθήκη 660 MW από την Evergy, η μέγιστη παραγωγή ισχύος 4,535 MW από την Evergy θα ενισχύσει την αποδοτική ισχύ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης