Φυσικό Αέριο

Νέα σύμβαση από τη Νιγηρία έλαβε η Eni για την αγορά 1,5 τόνων LNG

Νέα σύμβαση από τη Νιγηρία έλαβε η Eni για την αγορά 1,5 τόνων LNG

Πρόθεση της Νιγηρίας να αναμειχθεί στα παγκόσμια ενεργειακά δεδομένα

 

Νέα μακροπρόθεσμη σύμβαση από την νιγηριανή εταιρεία NLNG έλαβε η Eni για την αγορά 1,5 τόνων LNG και την πρόσφατη συμφωνία για την ολοκλήρωση της κατασκευής της μονάδας Train 7 .

Όπως αναμεταδίδει το lngindustry.com, η τελική επενδυτική απόφαση (FID) για το Train 7 στη νήσο Bonny υπογράφηκε από τους εταίρους της Nigeria LNG: Eni, Total, Royal Dutch Shell και Nigerian National Petroleum Corp.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω μονάδα φυσικού αερίου έχει καθυστερήσει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ, αφού ολοκληρωθεί η υλοποίησή της, η παραγωγή LNG της αφρικανικής χώρας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 35%, στους 30 εκατ. τόνους ετησίως.

 

Η Eni, μέσω της τοπικής θυγατρικής της NAOC, είναι επίσης ένας από τους προμηθευτές της μονάδας υγροποίησης, συμβάλλοντας έτσι στην αξιοποίηση των σχετικών πηγών φυσικού αερίου στη Νιγηρία.

Μάλιστα, η Eni ισχυρίζεται ότι αυτή η τελευταία συμφωνία, μαζί με αυτήν των 1,1 εκατ. τόνων LNG που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Eni και του NLNG τον περασμένο Δεκέμβριο, δίνει την ευκαιρία στην εταιρεία να αυξήσει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο LNG από το επόμενο έτος και να υποστηρίξει περαιτέρω την ανάπτυξη της παρουσίας της κύριες αγορές προορισμού παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης