Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom και Τιφλίδα συμφώνησαν για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Αρμενία μέσω Γεωργίας

Gazprom και Τιφλίδα συμφώνησαν για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Αρμενία μέσω Γεωργίας
Η Gazprom εγγυάται την πληρωμή των υπηρεσιών για τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του γεωργιανού εδάφους στην Αρμενία.
Η Gazprom και η κυβέρνηση της Γεωργίας κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου στην Αρμενία μέσω της Γεωργίας, όπως ανακοίνωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός.
Σύμφωνα με την ρωσική εταιρεία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σχετικά με τις συναλλαγές σε μετρητά, με βάση τα ποσοστά που χρησιμοποιούνται στις χώρες της ΕΕ κατά την πληρωμή για υπηρεσίες διαμετακόμισης φυσικού αερίου.
Η Gazprom εγγυάται την πληρωμή των υπηρεσιών για τη διέλευση του ρωσικού αερίου μέσω του γεωργιανού εδάφους στην Αρμενία την διετία 2017-’18 για όγκους μεταξύ 2 και 2,2 δισ. κ.μ. ετησίως, καθώς και τον εφοδιασμό της Γεωργίας με φυσικό αέριο με ευέλικτους όρους και σε τιμή χαμηλότερη από ό, τι το 2016, στα 30 δολάρια ανά 1.000 κ.μ.
Η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε, ότι οι υπηρεσίες του διερχόμενου φυσικού αερίου μέσω του γεωργιανού εδάφους θα αποζημιωνόταν με την χορήγηση του 10% του φυσικού αερίου που μεταφέρεται μέσω της χώρας στην γεωργιανή καταναλωτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης