Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας και USMCA θα ενισχύσουν το ΑΕΠ

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας και USMCA θα ενισχύσουν το ΑΕΠ

Ο Μnuchin δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει να εργάζεται για τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας κινούμενη σταδιακά

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και η νέα Συμφωνία για το Εμπόριο στην Βόρεια Αμερική (USMCA) θα ενισχύσουν το αμερικανικό ΑΕΠ συνδυαστικά κατά 50 έως 75 μονάδες βάσης, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών Steven Mnuchin στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
«Όταν κοιτάξουμε την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας και την USMCA μαζί, τότε, θα δούμε συνδυαστικά 50 έως 75 μονάδες βάσης,” δήλωσε ο Mnuchin.
«Αυτό θα αποτελέσει μία εξαιρετική αντιστάθμιση της κάμψης της Boeing εξαιτίας του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.
Οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι ο τερματισμός της παραγωγής του αεροσκάφους 737ΜΑΧ θα επιβαρύνει κατά 0,5% το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το 2020.
Ο Μnuchin δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει να εργάζεται για τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας κινούμενη σταδιακά, καθώς θα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση σε σημαντικά ζητήματα, όπως, οι ανησυχίες που έχει η Ουάσιγκτον για τις επιδοτήσεις του Πεκίνου προς κινεζικές εταιρίες.
 
www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης