Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέχρι και μετά τις εκλογές των ΗΠΑ θα παραμείνουν σε ισχύ οι δασμοί για τις εισαγωγές από Κίνα

tags :
Μέχρι και μετά τις εκλογές των ΗΠΑ  θα παραμείνουν σε ισχύ οι δασμοί για τις εισαγωγές από Κίνα

Καθοριστικός παράγοντας η συμμόρφωση του Πεκίνου στους όρους της συμφωνίας πρώτης φάσης


Οι υπάρχοντες δασμοί σε κινεζικά αγαθά δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ είναι πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι και μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και κάθε κίνηση για τη μείωσή τους εξαρτάται από τη συμμόρφωση του Πεκίνου με τους όρους της συμφωνίας πρώτης φάσης σύμφωνα με το Bloomberg News.
Οι δύο πλευρές κατανοούν ότι, όχι νωρίτερα από 10 μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στο Λευκό Οίκο την Τετάρτη, οι ΗΠΑ θα εξετάσουν την πρόοδο και ενδεχομένως θα μειώσουν τους δασμούς που ισχύουν τώρα σε εισαγωγές 360 δις. δολ. από την Κίνα, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Η περίοδος αναθεώρησης, η οποία δεν αναμένεται να προσδιοριστεί στο κείμενο της συμφωνίας, έχει ως στόχο να δώσει στην κυβέρνηση Trump να ελέγξει την τήρηση των όρων του συμφώνου από την ασιατική χώρα.
Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πριν από την ανακοίνωση του κειμένου της συμφωνίας των 86 σελίδων, την υπογραφή και αρνήθηκαν ότι υπάρχει σχέδιο για περικοπή των δασμών περαιτέρω.
"Η μόνη μη δημόσια συνιστώσα της συμφωνίας είναι ένα εμπιστευτικό παράρτημα με λεπτομερή ποσά αγοράς, το οποίο έχει περιγραφεί προηγουμένως", ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin σε κοινή δήλωση. "Δεν υπάρχουν άλλες προφορικές ή γραπτές συμφωνίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας σχετικά με αυτά τα θέματα και δεν υπάρχει συμφωνία για μελλοντική μείωση των δασμών."




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης