Διεθνή

Τιμωρία για τους υπαίτιους της τραγωδίας υπόσχεται ο Rouhani

tags :
Τιμωρία για τους υπαίτιους της τραγωδίας υπόσχεται ο Rouhani

Η πλειονότητα των 176 ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροπλάνο και έχασαν τη ζωή τους ήταν Ιρανοί και Καναδοί

«Το Ιράν θα τιμωρήσει όλους όσοι ευθύνονται για την κατάρριψη από λάθος του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου. Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος» είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani.

Ειδικότερα, διαβεβαίωσε πως το «τραγικό περιστατικό» θα ερευνηθεί σε βάθος, αναφερόμενος στην κατάρριψη του μοιραίου Boeing των ουκρανικών αερογραμμών, με τους 176 νεκρούς.

Η κυβέρνηση είναι «υπόλογη απέναντι στο ιρανικό και τα άλλα έθνη που έχασαν ζωές στη συντριβή του αεροπλάνου» συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σήμερα Τρίτη, ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος, Hossein Esmaili τόνισε οι ιρανικές αρχές έχουν συλλάβει κάποια πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο «από λάθος» δυστύχημα, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Για τον λαό μας είναι πολύ σημαντικό, όσον αφορά το δυστύχημα αυτό, οποιοσδήποτε σε όλα τα επίπεδα είναι υπαίτιος ή έδειξε αμέλεια» να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «όλοι αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν».

«Το δικαστικό σύστημα θα συστήσει ένα ειδικό δικαστήριο με υψηλόβαθμους δικαστές και δεκάδες ειδικούς  όλος ο κόσμος θα το παρακολουθήσει», τόνισε ο Rouhani.

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης