Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η συμφωνία με την Κίνα μπορεί να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές

tags :
Trump: Η συμφωνία με την Κίνα μπορεί να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές

Θα αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε άμεσα τη δεύτερη φάση, θα πάρω τον χρόνο μου και ίσως περιμένω να την ολοκληρώσω μετά τις εκλογές, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε την Πέμπτη 9/1/2020 ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει άμεσα τη διαπραγμάτευση της «δεύτερης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά πρόσθεσε ότι μπορεί να περιμένει ως τον Νοέμβριο για την ολοκλήρωση της. «Θα αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε άμεσα τη δεύτερη φάση.

Θα πάρω τον χρόνο μου» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Trump σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Νομίζω ότι ίσως περιμένω να την ολοκληρώσω μετά τις εκλογές, γιατί κάνοντας το αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μια καλύτερη συμφωνία, ίσως μια πολύ καλύτερη συμφωνία» πρόσθεσε. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως, από τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Liu He, προκειμένου να υπογράψει την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, ανέφερε ότι οι ομάδες βρίσκονται σε στενή επαφή, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Η δήλωση είναι η πρώτη επιβεβαίωση της υπογραφής από την Κίνα, την οποία ο πρόεδρος Donald Trump ανέφερε ότι θα είναι η 15η Ιανουαρίου.

Ο Trump δήλωσε επίσης ότι θα μεταβεί στο Πεκίνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση. Σύμφωνα με τη συμφωνία, που ανακοινώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, η Trump συμφώνησε να αναστείλει τα σχέδια νέων δασμών για τις κινεζικές εισαγωγές και να μειώσει κάποιες υπάρχουσες εισφορές, ενώ το Πεκίνο συμφώνησε να αυξήσει τις αγορές γεωργικών προϊόντων. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η συμφωνία, η οποία δεν ρυθμίζει το σύνολο των διαφορών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, αλλά περίπου το 60% αυτών, θα άρει την κατάσταση αβεβαιότητας που επικρατεί στις επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα. Οι ακριβείς όμως όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ο αντιπρόσωπος του εμπορίου στις ΗΠΑ, Robert Lighthizer, δήλωσε ότι αναμένει ότι το έγγραφο θα κυκλοφορήσει δημοσίως μετά την υπογραφή του. Για την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε σήμερα ότι η φονική συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει ένα φοβερό αίσθημα σχετικά με το αεροπλάνο που κατέπεσε, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη. «Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιο λάθος», ανέφερε ο Trump σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης