Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το Curacao τερματίζει τη σύμβαση με την PDVSA για τη λειτουργία του διυλιστηρίου Isla

tags :
Το Curacao τερματίζει τη σύμβαση με την PDVSA για τη λειτουργία του διυλιστηρίου Isla
Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου
 Η σύμβαση της πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας για την εκμετάλλευση του διυλιστηρίου Isla στο Curacao θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου, παρά την προηγούμενη συμφωνία για παράταση του συμβολαίου κατά ένα έτος, ανέφεραν οι αρχές της χώρας της  Καραϊβικής.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία για την παραμονή της PDVSA για ένα χρόνο, καθώς η κρατική εταιρεία ραφιναρίσματος Refineria de Koursou (RdK) συνέχισε να αναζητά έναν νέο φορέα εκμετάλλευσης.
 Την περασμένη εβδομάδα, όμως, ο όμιλος RdK και η βιομηχανία commodities, Klesch Group ολοκλήρωσε μια συμφωνία για την ανάληψη του διυλιστηρίου.
Ο πρωθυπουργός Eugene Rhuggenaath δήλωσε ότι η PDVSA δεν είχε συμφωνήσει με τις προτάσεις του Curacao για την συνέχιση της λειτουργίας του διυλιστηρίου για τρεις έως έξι μήνες, αντί για ένα χρόνο.
"Δεν θα υπάρξει μετάβαση με την PDVSA", δήλωσε ο Rhuggenaath στους δημοσιογράφους αργά το βράδυ της Κυριακής. "Δεν έχουμε λάβει μια λογική πρόταση από την PDVSA".
Ο διευθύνων σύμβουλος του Isla Marcelino de Lannoy δήλωσε ότι η RdK θα αναλάβει τις εργασίες στο διυλιστήριο τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι να μπορέσει να αναλάβει η Klesch.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης