Φυσικό Αέριο

Νιγηρία: H NLNG υπογράφει την τελική απόφαση επένδυσης LNG για την γραμμή 7

Νιγηρία: H NLNG υπογράφει την τελική απόφαση επένδυσης  LNG για την γραμμή 7
H γραμμή 7, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου της Νιγηρίας κατά 35% έως 30 εκατομμύρια τόνους ετησίως
Η Nigeria LNG (NLNG) υπέγραψε μια πολυαναμενόμενη τελική απόφαση επένδυσης στη μονάδα επεξεργασίας της γραμμής 7 στην Abuja την Παρασκευή 27/12/2019, κάνοντας ένα βήμα  προς την αύξηση της παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η NNPC και οι εταίροι της  Eni, Total και Shell παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής της γραμμής 7, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου της Νιγηρίας κατά 35% έως 30 εκατομμύρια τόνους ετησίως.
Η συμφωνία είναι ένα κομβικό  σημείο για τη Νιγηρία, μια χώρα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο που προσπαθεί  εδώ και χρόνια, με περιορισμένη επιτυχία, να ενισχύσει την παραγωγή της.
Η πτώση της παραγωγής φυσικού αερίου της Νιγηρίας πέρυσι την οδήγησε  στον πέμπτο μεγαλύτερο παραγωγό, με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Shell, Chevron και ExxonMobil, προσπαθούν να επαναφέρουν κάποια περιουσιακά στοιχεία της Νιγηρίας, καθώς επικεντρώνονται σε έργα αλλού, συμπεριλαμβανομένων του σχιστολιθικού των ΗΠΑ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου NNPC, Mele Kyari, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Νιγηρίας, Muhammadu Buhari, έχει καλέσει την NLNG να προωθήσει το Train 12.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης