Περιβάλλον

Κ. Αραβώσης: Το ΥΠΕΝ σε συνεργασία με Δήμους και επιχειρήσεις για κίνητρα Ανακύκλωσης

Κ. Αραβώσης: Το ΥΠΕΝ σε συνεργασία με Δήμους και επιχειρήσεις για κίνητρα Ανακύκλωσης
Ο κ. Αραβώσης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο οποίο μπορούν και οφείλουν να διαδραματίσουν και οι Δήμοι στην ευαισθητοποίηση  και ενημέρωση των πολιτών
Ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης συμμετείχε σε εκδήλωση επιβράβευσης καλών πρακτικών προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Bravo Sustainability Awards). 
Σε αυτήν συμμετείχαν στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις, επαγγελματικοί φορείς, η Κοινωνία των πολιτών και ΜΚΟ.
Ο κ. Αραβώσης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο οποίο μπορούν και οφείλουν να διαδραματίσουν και οι Δήμοι στην ευαισθητοποίηση  και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στα ανταποδοτικά κίνητρα επιβράβευσης σε όσους ανακυκλώνουν και μειώνουν στην πηγή τα απορρίμματά τους.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επεσήμανε ο κ. Αραβώσης,    έχει ως στόχο τη συνεργασία με τους Δήμους και τις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη οικονομικών κινήτρων ώστε τα απορρίμματα να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται. Με τη  δράση “PAYT” (Pay As You Throw), δηλαδή «πληρώνω όσο πετάω», που πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορεί και η Ελλάδα να έχει έναν ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της Κυκλικής Οικονομίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης