Διεθνή

Κίνα: Σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας

tags :
Κίνα: Σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας
Καμία πληροφορία για το περιεχόμενο της συμφωνίας ή για το πότε αυτή θα υπογραφεί από το Πεκίνο
Τη θέση ότι η Κίνα είναι σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας διατύπωσε ο Gao Feng, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Σε δηλώσεις του ο Feng υποστήριξε ότι η Κίνα είναι σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και για το πότε αυτή αναμένεται να υπογραφεί.
Σημειώνεται πως η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά έκτοτε καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της.
Όπως είπε ο Feng, δεν έχει να αποκαλύψει στην παρούσα φάση κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για τη συμφωνία.
«Μετά την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας, θα δημοσιοποιηθεί και το περιεχόμενο της συμφωνίας» είπε ο Gao Feng.
Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Κίνα έχει συμφωνήσει να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών κατά τουλάχιστον 200 δις δολαρίων για τα επόμενα δύο χρόνια, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική επιβεβαίωση από την πλευρά της Κίνας.
Πάντως η Κίνα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση περί συμφωνίας, είχε αναφέρει ότι θα εισάγει περισσότερο σιτάρι, ρύζι, καλαμπόκι από τις ΗΠΑ, όπως επίσης και φαρμακευτικές και οικονομικές υπηρεσίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης