Πετρέλαιο

Μείωση 3% στις εξαγωγές αργού της Σαουδικής Αραβίας το Σεπτέμβριο

Μείωση 3% στις εξαγωγές αργού της Σαουδικής Αραβίας το Σεπτέμβριο
Η παραγωγή αργού  τον Σεπτέμβριο υποχώρησε κατά 660.000 bpd στα 9.129 εκατ. Bpd
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας το Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 3% στα 6,67 εκατ. bαρέλια την ημέρα (bpd) από 6,88 εκατ. Bpd τον Αύγουστο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν  τη Δευτέρα 18/11/2019.
Οι επιθέσεις πυραύλων και πυραύλων στις 14 Σεπτεμβρίου σε δύο εργοστάσια στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας - Abqaiq και Khurais – «χτύπησαν» προσωρινά περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής του Βασιλείου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το Ιράν ήταν τις επιθέσεις, κάτι το οποίο  η Τεχεράνη αρνήθηκε.
Η παραγωγή αργού  τον Σεπτέμβριο υποχώρησε κατά 660.000 bpd στα 9.129 εκατ. Bpd, σύμφωνα με στοιχεία της Joint Organizations Data Initiative (JODI).
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 20,27 εκατ. Bpd στα 152,48 εκατ. Bpd, ενώ στα εγχώρια διυλιστήρια αργού αυξήθηκε κατά 10,000 bpd στα 2,584 εκατ. Bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Μετά τις επιθέσεις, το βασίλειο κατόρθωσε να διατηρήσει τις προμήθειες στους πελάτες εν μέρει αντλώντας από τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου του.
Η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ παρέχουν μηνιαία στοιχεία εξαγωγής στην JODI, τα οποία τα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης