Τελευταία Νέα

Οι μοναδικές παροχές ενός ενεργειακού σπιτιού στη Γερμανία - 100% ενεργειακή αποδοτικότητα με σύμμαχο τον ήλιο

Οι μοναδικές παροχές ενός ενεργειακού σπιτιού στη Γερμανία - 100% ενεργειακή αποδοτικότητα με σύμμαχο τον ήλιο
Η συνολικής ισχύς του ηλιακού έργου ανέρχεται στις 20 kW
Ένα ενεργειακό, φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι κατασκεύασε μια οικογένεια στην Γερμανία, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό συστημάτων ηλιακής ενέργειας, μπαταριών και κυψέλης καυσίμου.
Η ομάδα που «έτρεξε» το project, ήταν η Hörmann Solartechnik. Πρόκειται για μια εταιρεία ενέργειας με έδρα το Zusmarshausen που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια 100% για προσωπική χρήση.
Η οικογένεια Hörmann εκπλήρωσε μόλις το όνειρό της να κατασκευάσει το δικό της αυτόνομο σπίτι με ενέργεια χρησιμοποιώντας μόνο ηλιακή ενέργεια, που τροφοδοτείται από Q CELLS.
Η συνολικής ισχύς του ηλιακού έργου ανέρχεται στις 20 kW και εγκαταστάθηκε στην οροφή του νεόκτιστου οίκου της Hörmann στο Zusmarshausen της Βαυαρίας.
Η φωτοβολταϊκή γεννήτρια έχει ετήσια παραγωγή περίπου 20.000 kWh και παράγει την απαιτούμενη ενέργεια για να επιτευχθεί η και να διασφαλιστεί η ενεργειακή αυτάρκεια της οικογένειας.


Η λειτουργία του

Το έργο εξασφαλίζει την παροχή ενέργειας χωρίς CO2 με τη μετατροπή και αποθήκευση της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε υδρογόνο, χρησιμοποιώντας το "Power to Gas". Τη νύχτα και το χειμώνα, το υδρογόνο μετατρέπεται ξανά σε οικιακή ηλεκτρική ενέργεια.
Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες θέρμανσης καθώς επίσης και η φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της οικογένειας.
Γίνεται αντιληπτό πως με αυτό το σύστημα, η μοναδική πηγή ενέργειας που απαιτείται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, κινητικότητας και ζεστασιάς όλο το χρόνο είναι ο ήλιος. Αυτό το εξαιρετικό παθητικό σπίτι επιδεικνύει εντυπωσιακά πως μια ενέργεια χωρίς CO2, πλήρως ανεξάρτητη από το δίκτυο ή από άλλες εξωτερικές πηγές ενέργειας, είναι ήδη δυνατή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβε το ομοσπονδιακό βραβείο για τα εξαιρετικά καινοτόμα επιτεύγματα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης