Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΑΕ: H ADNOC εξετάζει την έκδοση ομολόγων εν μέσω χαμηλών επιτοκίων

tags :
ΗΑΕ: H ADNOC εξετάζει την έκδοση ομολόγων εν μέσω χαμηλών επιτοκίων
Τα ΗΑΕ, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον  ΟΠΕΚ μετά από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ, αντλούν περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως
H κρατική εταιρεία πετρελαίου  του Αμπού Ντάμπι,  Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC) εξετάζει την πιθανότητα έκδοσης ομολόγων προκειμένου  να επωφεληθεί από τα χαμηλά επιτόκια, δήλωσε  ο επικεφαλής οικονομικών της επιχείρησης.
Η ADNOC, δεδομένης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Fitch τον Φεβρουάριο, έχει ενθαρρυνθεί από την κίνηση της Saudi Aramco, τον Απρίλιο, η οποία πώλησε χρεόγραφα ύψους 12 δισ. δολαρίων μετά από παραγγελίες άνω των 100 δισ. δολαρίων.
"Θα το μελετήσουμε. Αυτά είναι ιστορικά χαμηλά επιτόκια ", δήλωσε ο CFO Mark Cutis όταν ρωτήθηκε σε μια εκδήλωση  του Bloomberg εάν η ADNOC θα εξετάσει ένα ζήτημα ομολόγων κατά το πρώτο τρίμηνο 2020.
Ερωτηθείς αν η ενδεχόμενη έκδοση των ομολόγων θα είναι μεγαλύτερη από το Aramco, ο Cutis είπε ότι "είμαστε ακόμα σε συζητήσεις".
Ο γίγαντας του πετρελαίου και φυσικού αερίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που από καιρό θεωρείται ως μία από τις πιο συντηρητικές ενεργειακές εταιρείες στην περιοχή του Κόλπου, ξεκίνησε μείζονα μετασχηματισμό τα τελευταία δύο χρόνια σε μια προσπάθεια προσαρμογής στις αλλαγές της αγοράς.
Τα ΗΑΕ, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) μετά από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ, αντλούν περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, τα περισσότερα από τα οποία παράγονται από την ADNOC.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης