Δελτία Τύπου

Για ακόμη μια χρονιά, δίπλα στα «Καλπάκια» η Energean – Τιμή στους Ήρωες του Έπους του ΄40

Για ακόμη μια χρονιά, δίπλα στα «Καλπάκια» η Energean – Τιμή στους Ήρωες του Έπους του ΄40
Τα «Καλπάκια 2019» συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, την VIII Μεραρχία Ιωαννίνων, την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου καθώς και το Κέντρο Νέων Ηπείρου
Η Energean τιμά για έκτη συνεχόμενη χρονιά την μνήμη των Ηρώων του Έπους του ΄40 και στηρίζει τα «Καλπάκια 2019», τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Καλπάκι Ιωαννίνων, με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου στις 5 το απόγευμα στο Μνημείο «Έλλην Μαχητή Πολέμου 1940-41».
H Energean, η οποία είναι μέλος της κοινοπραξίας που πραγματοποιεί τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, υποστηρίζει σταθερά τα «Καλπάκια», καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη του ιστορικού ρόλου, της πολιτιστικής διάστασης αλλά και της συνεχώς ανερχόμενης τουριστικής φυσιογνωμίας της Ηπείρου, αφού συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Η κα. Ίλια Ρήγα, υπεύθυνη του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής: 

«Η υποστήριξή μας στα “Καλπάκια” και στην αναπαράσταση της ιστορικής μάχης αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στους Ήρωες που έδωσαν το έναυσμα για τον αγώνα για το ιδανικό της Ελευθερίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχοντας πλέον την εμπειρία πέντε ετών από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή αποτελεί μία βασική πτυχή της προσπάθειάς μας να αποτελούμε μέρος της καθημερινότητας των συμπολιτών μας στην Ήπειρο. Παράλληλα, η συνεισφορά στα “Καλπάκια” αποτελεί χαρακτηριστική πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που δίνει με σαφήνεια το στίγμα της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης που υλοποιεί η Energean, καθώς συμβάλλει στην υλοποίηση του Στόχου 11 (Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες) και του Στόχου 17 (Συνεργασία στην υλοποίηση των Στόχων) στο πλαίσιο της Ατζέντας του ΟΗΕ για το 2030 ». 

Τα «Καλπάκια 2019» συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, την VIII Μεραρχία Ιωαννίνων, την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου καθώς και το Κέντρο Νέων Ηπείρου.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης