Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονες αντιδράσεις στο Κογκρέσο - Οι Κούρδοι μιλούν για μαχαιριά και ο Trump απειλεί την τουρκική οικονομία

Έντονες αντιδράσεις στο Κογκρέσο - Οι Κούρδοι μιλούν για μαχαιριά και ο Trump απειλεί την τουρκική οικονομία
Ισχυροποιούνται οι τάσεις κατά της τουρκικής εισβολής - Ρελάνς Trump:Θα καταστρέψω την οικονομία της Τουρκίας αν...
(upd)Oι κουρδικές δυνάμεις που βοήθησαν τους Αμερικανούς να εξανεμίσουν τον ISIS στην Συρία κατηγορούν την Oυάσιγκτον ότι υπαναχωρεί των δεσμεύσεών της αποσύροντας δυνάμεις  από τα ΒΑ της χώρας και αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο στους Τούρκους να επελάσουν στην περιοχή, που ελέγχουν.
Η ανακοίνωση του SDF αναφέρει ότι θα πολεμήσουν με όλες τους τις δυναμεις και κατηγορεί την Oυάσιγκτον για πισώπλατη μαχαιριά.

Έντονες αντιδράσεις στο Κογκρέσσο

Παράλληλα στο Κογκρέσο εκφράζονται έντονες διαφωνίες κατά των αποφάσεων Tραμπ. «Θα εισαγάγουμε δικομματικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν εισβάλει στη Συρία και θα ζητήσουμε την αναστολή της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ, εάν επιτεθεί εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, που βοήθησαν τις ΗΠΑ να καταστρέψει το χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους», έγραψε ο Γκρέιαμ σε ένα μήνυμά του στο Twitter.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ένα γεράκι και στενός σύμμαχος του Τραμπ, εξήγησε ότι εργάζεται με τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις βαν Χόλεν επί του νομοσχεδίου και ελπίζει για μια πλειοψηφία, επαρκή για να αντιμετωπίσει ένα προεδρικό βέτο.
«Το Κογκρέσο πρέπει να το καταστήσει σαφές ότι η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα εάν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας» τόνισε ο Κρις βαν Χόλεν, καταγγέλλοντας την «απόφαση του Τραμπ να προδώσει» τους Κούρδους.
Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ προειδοποίησε ότι η απόφαση θα θεωρηθεί ως «προδοσία» των Κούρδων και η Ουάσινγκτον ως ένας «αναξιόπιστος σύμμαχος».
«Το υπουργείο Άμυνας το κατέστησε σαφές στην Τουρκία, όπως και ο πρόεδρος, ότι δεν επιδοκιμάζουμε μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα στηρίξουν ούτε θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

Trump: Αν η Τουρκία υπερβεί τα όρια θα καστρέψω την οικονομία τους

Ο πρόεδρος Tραμπ επανήλθε δριμύτερος κατόπιν της κριτικής που του ασκήθηκε
«Αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε που, κατά τη μεγάλη και ασύγκριτη σοφία μου, θεωρείται εκτός ορίων, θα καταστρέψω απόλυτα και θα εξαφανίσω την οικονομία της Τουρκίας. Το έχω κάνει ξανά!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση στο Twitter που ήταν τόσο επιθετική στα όρια του να αμφισβητήσει κανείς την αυθεντικότητά της.
«Πρέπει, μαζί με την Ευρώπη και άλλους, να παρακολουθούν τους μαχητές του ISIS που έχουν συλληφθεί και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε να περιμένει ο οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου της κατάληψης του 100% του χαλιφάτου του ISIS. Είναι η ώρα τώρα άλλοι στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατέψουν τη δική τους περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι σπουδαίες», ανέφερε ο Τραμπ σε επόμενη ανάρτηση.

Πηγή: aljazeera, skai
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης