Εξοικονόμηση

Α. Σδούκου: Τεράστιο ενδιαφέρον και των κατοίκων της Αττικής για το «Εξοικονομώ»

Α. Σδούκου: Τεράστιο ενδιαφέρον και των κατοίκων της Αττικής για το «Εξοικονομώ»
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Β’ Κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» θα συνεχιστεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 περιέγραψε το τεράστιο ενδιαφέρον και των κατοίκων της Αττικής για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» που είχε ως αποτέλεσμα σε μια ώρα να εξαντληθούν τα 42 από τα συνολικά 55 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του έργου.
Όπως είπε η κυρία Σδούκου «σε μια ώρα έχουν μπει στο σύστημα 8.400 αιτήσεις και έχει ολοκληρωθεί η υποβολή 3.800 εξ αυτών» εξηγώντας ότι με τον όρο «ολοκλήρωση» ουσιαστικά εννοείται η δέσμευση του ποσού καθώς μετά από αυτό το στάδιο «ακολουθεί τυπική διαδικασία να περάσει η αίτηση από επενδυτική επιτροπή και τότε εγκρίνεται και ξεκινά η προθεσμία που έχει κανείς να ολοκληρώσει το έργο του».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος «η πλατφόρμα άνοιξε στις 10:00 και οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν στις 11:35. Υποβλήθηκαν 5.345 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 55,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 10.168 αιτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Β’ Κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» θα συνεχιστεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
«Το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι και στο πλαίσιο αυτό θα εξαντλήσει –σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης- τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης